Help for English

Správně použitý čas

Pokud jsem na někde na chatu,a odcházím,tak.

I am going leaving,bye all. I am going to leave,bye all.

Jaká věta je správně?Že mám v plánu odejít nebo že je to hodně blízká budoucnost?skoro přítomnost?

Díky.

Řekl bych: I'm leaving. nebo I'm about to leave.

Spravně je – I am going to leave, bb -going leaving je spatne taky muzes rict – I have to go, bb

I am going leaving Prag tomorrow. By bylo zřejmě lepší použití ve větě :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 12 lety

I am going leaving Prag tomorrow. By bylo zřejmě lepší použití ve větě :)

I am going leaving Prag tomorrow. je nesmysl

Tak jak tedy bude vypadat budoucí čas s průběhovou formou?

I am going to leave Prague tomorrow?

I am leaving Prague tomorrow.

Omlouvám se,nechápu,jak jsem ty věty vůbec mohl říct :D

Díky.

I'm going to be leaving tomorrow. I will be leaving tomorrow. I'm leaving tomorrow.

Nic dalsiho s prubehem a budoucim vyznamem me nenapada.

“I am going to leave Prague tomorrow”. = Mám v plánu/hodlám zítra odjet z Prahy.

“I am leaving Prague tomorrow”. = Zítra odjíždím z Prahy. Mám to zařízené, nebo jsem s někým domluvený. Např. mám koupenou jízdenku, nebo mám být zítra již někde jinde tak proto určitě odjedu atd.Prostě jsem v Praze na týden a zítra můj pobyt končí, tak odjíždím.

Tak to aspoň chápu já :-).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Scorpio vložený před 12 lety

“I am going to leave Prague tomorrow”. = Mám v plánu/hodlám zítra odjet z Prahy.

“I am leaving Prague tomorrow”. = Zítra odjíždím z Prahy. Mám to zařízené, nebo jsem s někým domluvený. Např. mám koupenou jízdenku, nebo mám být zítra již někde jinde tak proto určitě odjedu atd.Prostě jsem v Praze na týden a zítra můj pobyt končí, tak odjíždím.

Tak to aspoň chápu já :-).

Chapes to spravne :)

Přesně tak :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.