Help for English

Jak rozšířit aktivní slovní zásobu?

 

U mě to se samomluvou není nejlepší. Sice jsem se naučila mluvit, jenže totál špatně. Teď chodím do kurzu a zjišťuju, že nedám dohromady větu, která by byla anglicky a ne nějakým českoanglickým hybridem. Cvičení z knížek, popisy obrázků, všechno je fajn, ale musí být někdo, kdo opraví chyby. I když se nahrávám, tak špatně postavenou větu ani špatný výběr slov sama nepoznám.

k textu výše: I když se nahrávám, tak špatně postavenou větu ani špatný výběr slov sama nepoznám.
Na tohle bych doporučil CD „Nepustil :Gramatika II – vedlejší věty“ zmiňuji je přesně nad Vaším příspěvkem v tomto vláknu: http://www.helpforenglish.cz/…ove-ucebnice. Uslyšíte českou větu, zastavíte a řeknete (napíšete) anglicky a pak slyšíte správnou variantu.
Nebo si pouštět podcasty, zastavovat a snažit se zopakovat to co jsem slyšel. Tady doporučuji podcasty kde máte k dispozici i přepis.
Dle mých zkušeností není zásadní, zda říkám nahlas nebo v duchu, zásadní je že z pasivního poslouchání (čtení) přecházím na aktivní „tvorbu“ věty.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.