Help for English

it /she

 

Ahojky všichni. Připravuju článek pro děcka z Headway-Intermediate /Maturita str. 110 článěk o Titaniku a narazila jsem na větu: “Everyone believed the ship was unsinkable so she didn't have many lifeboats.” Proč používají “she” pro věc? Je to nějaká forma “polidšťování” věcí? Pokračuje to i v dalších větách např. “Her passengers were a mixture of the world's wealthi­estProč "world's”? Neobjevila jsem to ani v Oxford Advanced Dict. Větě rozumím, ale moje “šťouravé” dětičky se určitě zeptají “a proč je u věci apostrof a s”. Taky by mě zajímalo, kdy se dá přivlastňovat věci. Díky :-)

lodě jsou vždycky SHE

Tak to “zírám”. A proč zrovna lodě? Má to nějaké zdůvodnění? A co s tím “world's”? To je také nějaká “vyjímka”?

http://www.helpforenglish.cz/…-the-titanic tady je zajimavy kviz :)

co je divneho na world's?

“World's” neni vyjimka, takto se privlastnovaci pad pouziva pokud to privlastnovane slovo zastupuje skupinu zivotnych entit. Podobne treba “company's”, “Samsung's”, “school's” atd.

“She” se pouziva pro ruznou “machinery”, je to takove pridani citoveho zabarveni. Casto to lze slyset treba jak majitele aut,motorek, jacht atd mluvi o nich jako o “she”.

to Michal: Díky moc za odkaz. Je to super.:-) to Karel: díky . To mě nějak nenapadlo. Oběma díky za rychlost.

ještě taková zajímavost k she. barney tak v jednom díle himym nazýval svůj pohlavní orgán :D

Dobrý! Myslím, že naši muži sice neříkají “she”, ale “he” . Tak to už jsme nějak “ujeli” od tématu. Asi by nám to zamkli. :-D

Co říká BARNEY se nedá brát vážně. Rozhodně se to tak v angličtině neříká. Říká se IT.

Tak od tématu to není ale určitě se dá toto téma ukončit. O rodu podst. jmen je tu článek Rod podstatných jmen v angličtině

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.