Help for English

angličtina automaticky

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ing. Tomáš Smutný vložený před 12 lety

:-) thx

Děkuji moc za všechny příspěvky!

Shrnutí: učit se angličtinu v práci není jednoduché.

Vyžaduje to tvrdou práci a dobrou komunikaci obou: lektora a studenta, oba pracují na stejném cíli.

Nápady pro zaneprázdněné lidi k výuce-samostudiu mimo hodiny:

• aj v písničkách,
  • domácí úkoly z hodin,
  • aj podcasty,
  • aj do auta (nebourat!),
  • aj samomluva,
  • aj deník/blog,
  • aj na Internetu a na počítači,
  • najít si někoho ke spol. učení nebo alespoň zkoušení,
  • a last but definitely not least:pravidelná návštěva HFE!

Začít mít angličtinu jednoduše a prostě rád!
    (Success brings success.)

Díky, Katka

Každý někdy něco neví! Práce s “nevím” a chybou je úplně normální součástí učení. Jestli Vás někdo “trápí” hodinu s textem o H. a z Bridge, pouvažujte, jestli ta osoba je ta správná nabídka na Vaši jazykovou a lidskou poptávku. Jinak angličtinou je potřeba se pravidelně otužovat, ale čím více je takovýto otužovací text nad Vaši úroveń, tím více s ním potřebujete pomoci, souhlas. Hodně štěstí se stálou přítomností angličtiny ve Vašem životě. ;-)

Já se špatně vyjádřil, omlouvám se, chtěl jsem upozornit, že lidé co používají angličtinu v práci mohou mít mezery ve slovní zásobě „běžných“ témat typu H. a lektor by s tím měl počítat.
Skvělé jste to shrnula. Já u domácích úkolů preferuji e-mail, na příští hodinu mi to lektor přinese již opravené (platím si 1× týdně hodinu 1:1). Hlavně se ty DU nedají dělat na poslední chvíi.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Therabit vložený před 12 lety

Já se špatně vyjádřil, omlouvám se, chtěl jsem upozornit, že lidé co používají angličtinu v práci mohou mít mezery ve slovní zásobě „běžných“ témat typu H. a lektor by s tím měl počítat.
Skvělé jste to shrnula. Já u domácích úkolů preferuji e-mail, na příští hodinu mi to lektor přinese již opravené (platím si 1× týdně hodinu 1:1). Hlavně se ty DU nedají dělat na poslední chvíi.

Hehe, to by moji studenti koukali, kdybych po nich chtěl úkol emailem! Často ho píší těsně před hodinou (ačkoli jsem jim milionkrát řekl, ať to dělají doma s pomocí slovníku) :-P

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 12 lety

Hehe, to by moji studenti koukali, kdybych po nich chtěl úkol emailem! Často ho píší těsně před hodinou (ačkoli jsem jim milionkrát řekl, ať to dělají doma s pomocí slovníku) :-P

No a nevypadá ta jejich angličtina pak podle toho? Kolikrát týdně mají angličtinu? A učí se mimo hodiny, když ani ten úkol nestihnou? Jak měříte jejich pokrok?

No a nevypadá ta jejich angličtina pak podle toho? Kolikrát týdně mají angličtinu? A učí se mimo hodiny, když ani ten úkol nestihnou? Jak měříte jejich pokrok?

Samozřejmě, že podle toho vypadá :) Jsem pak nadšen až vyveden z míry, když se vyskytne někdo, kdo udělá každý úkol a připravuje se na každou hodinu – to je pak samozřejmě hrozně vidět a takoví dělají rychle pokroky. Ale moc jich bohužel není :)
Většina jich má angličtinu jednou týdně, někdy i míň (holt zaměstnaní podnikatelé).
Ne, neučí se, proto jim dávám ty úkoly, aby udělali aspoň něco, alespoň minimum a ani ty často “nemají čas” udělat nebo je odbydou. :(

Děkuji moc za všechny příspěvky!

Shrnutí: učit se angličtinu v práci není jednoduché.

Vyžaduje to tvrdou práci a dobrou komunikaci obou: lektora a studenta, oba pracují na stejném cíli.

Nápady pro zaneprázdněné lidi k výuce-samostudiu mimo hodiny:

• aj v písničkách,
  • domácí úkoly z hodin,
  • aj podcasty,
  • aj do auta (nebourat!),
  • aj samomluva,
  • aj deník/blog,
  • aj na Internetu a na počítači,
  • najít si někoho ke spol. učení nebo alespoň zkoušení,
  • a last but definitely not least:pravidelná návštěva HFE!

Začít mít angličtinu jednoduše a prostě rád!
    (Success brings success.)

Díky, Katka

Pomohly podcasty a i mobil má menší pozornost. :o) Mořím se se zadáváním úkolů na doma, zatím to nefunguje. Uvidíme! :o)))

Jen bych přidala k seznamu možností od Kidney ještě jednu – vzít anglickou knížku “na cesty” a číst. Samozřejmě řidiči mají v tomto případě smůlu. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od shannon vložený před 12 lety

Jen bych přidala k seznamu možností od Kidney ještě jednu – vzít anglickou knížku “na cesty” a číst. Samozřejmě řidiči mají v tomto případě smůlu. :-)

Řidiči si můžou koupit CDčka s namluvenýma knížkama (samozřejmě ne jenom řidiči) :-) Kamarádka to tak třeba dělá na delší cesty, když jede sama…neusne za volantem, nenudí se a ještě se něco naučí…

Pomohly podcasty a i mobil má menší pozornost. :o) Mořím se se zadáváním úkolů na doma, zatím to nefunguje. Uvidíme! :o)))

A nebavilo by je třeba i to, kdybyste u HW na writing opravovala ty chyby ústně a poslala jim nahrávku (v mp3)? Já to občas dělám a jedné studentce to vyloženě vyhovuje – jiným zase ne. Zkrátka oživit to, dávat nejrůznorodější HW. Třeba dneska jsem studentkám zadala, aby napsaly krátkou zprávu pomocí textových zkratek (jelikož jsou to dámy středního věku, byl to pro ně šok, ale líbilo se jim to): BTW, LOL, IMO, ASAP atd. :-) Konečně prý budou rozumět dětem. :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

A nebavilo by je třeba i to, kdybyste u HW na writing opravovala ty chyby ústně a poslala jim nahrávku (v mp3)? Já to občas dělám a jedné studentce to vyloženě vyhovuje – jiným zase ne. Zkrátka oživit to, dávat nejrůznorodější HW. Třeba dneska jsem studentkám zadala, aby napsaly krátkou zprávu pomocí textových zkratek (jelikož jsou to dámy středního věku, byl to pro ně šok, ale líbilo se jim to): BTW, LOL, IMO, ASAP atd. :-) Konečně prý budou rozumět dětem. :-D

Díky, Lucko, tohle už je spíš na všeobecné help forum pro učitele na téma domácí úkoly pro velmi zaměstnané, ale celkem motivované lidi. :o) Pozdravy, Kateřina

Odkaz na příspěvek Příspěvek od shannon vložený před 12 lety

Mně k myšlení v angličtině nakopla právě knížka…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Geo vložený před 12 lety

Mně k myšlení v angličtině nakopla právě knížka…

:-) <3 souhlas!

Souhlasím s knížkou, ovšem už jsem i párkrát narazila – někdo zkrátka nečte ani v češtině (pro mě něco nepředstavitel­ného). Ale na myšlení v EN asi nej. :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 12 lety

Souhlasím s knížkou, ovšem už jsem i párkrát narazila – někdo zkrátka nečte ani v češtině (pro mě něco nepředstavitel­ného). Ale na myšlení v EN asi nej. :-D

To je fakt, když někdo nerad čte, tak to asi nebude to pravé…Kouzlo je v tom, že se člověk do čtení tak zabere, že mozek nakonec sám přepne na rychlejší režim (bez překládání). Podobně to asi funguje i u filmů a podcastů – je to jako když učíte dítě jezdit na kole a pořád ho přidržujete, až najednou jede samo ani o tom neví…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Geo vložený před 12 lety

To je fakt, když někdo nerad čte, tak to asi nebude to pravé…Kouzlo je v tom, že se člověk do čtení tak zabere, že mozek nakonec sám přepne na rychlejší režim (bez překládání). Podobně to asi funguje i u filmů a podcastů – je to jako když učíte dítě jezdit na kole a pořád ho přidržujete, až najednou jede samo ani o tom neví…

Krásně řečeno! Potíž je v tom, že čtení chce klid a čas a lidi, co rádi čtou. Jak už jsem ale výše podotýkala, lidi co neradi čtou a raději si věci naposlouchají, můžou mít poruchy učení, a to i ve “vysokém” věku. Čili jakékoliv “ponoření se” do angličtiny pomůže. Problém může být, že student cítí potřebu rozumět všemu, nerad se bije s jazykem a pak se “živé” angličtiny bojí.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.