Help for English

CPE June Brno, CPE and AmE

I cant really see the point of Cortes' post.In my opinion he is just envious or something… so keep on speaking English,please­.I think it can help more people than just thorx89 :)) In addition,this website is about English ,indeed so why shall we bother with Czech? :)

Komu bych měl co závidět? :-D Jen mi to přijde prostě zbytečný u takovýhle úrovně a kdo ví, třeba by si tyhle příspěvky přečetli rádi i lidi, kteří s angličtinou začínají, ale takhle se toho asi moc nedozví. Jako pokud si myslíte, že Vám těch 10 příspěvků v aj nějak pomůže u CPE, tak pokračujte no. :-)

Myslím si, že je to jako s lidmi, kdo říkají, že volit nepůjdou, ono jde jenom o 1 hlas. Every bit helps. (osobní názor, odsuďte mě, jestli chcete :-D )

I have just returned from CPE Speaking and I am over the moon :-D I have never been so satisfied with my performance in any of the previous examinations I have ever taken in my life ever. My speaking partner was a lovely high school student which caught me by surprise because when I took CAE I got the impression that everyone was at least 15 years older than me. Anyway, it went swimmingly and if I end up being at least half as confident Thursday evening as I am today then I would be very optimistic about the upcoming results. Just wanted to share my experience, do not throw rocks at me for the comment being written in English :oops:

I won't certainly throw rocks at you. Just for the fact that my rocks would be much smaller than yours. :-) It's good to hear your experience from CPE. It can serve as advice to many people.

thx
BTW love the SGA-inspired nickname. Even thought this is totally off-topic Meredith happens to be my favourite character :D

FYI, I wasn't inspired by SGA…well, maybe I was, you got me :-)

A few years ago, I liked operating with computers, learning programming etc. Then I watched SGA, the character McKay liked the same stuff, computers, so that's why I picked the nickname.

Today, I wouldn't. When I found out about HelpForEnglish four years ago, it totally engulfed me and I stopped being interested in computers. I don't like them as much as I used to.

Well, I am not a goth anymore but I found changing nicknames at different forums tricky (a) sometimes they just do not allow it or they even want to charge you for it (b) people would not remember you :-D

Tak co, thorx(i)89, jaké z toho máš pocity? Já jsem taková cautiously optimistic, vím, že jsem to dala, ale na jakou známku, to si raději tipovat nechci :) Věřím v A, brala bych B, C by mě mrzelo

Cautious optimism it is.
Na A jsem to asi nedal :-D.
Uvidíme 8-)

Ale výsledky jsou až koncem července, dokonce myslím, že 30., to nepřežiju, někteří lidé umí na to celou tu dobu do daného data nemyslet, to bohužel není můj případ :oops:

Yeah. Rozhodl jsem se myslet si, že jsem to dal. :-D
Protože myslet si, že jsem to nedal celou dobu až do 30. července by mě zabilo. :-D

Mozem sa opytat za ako dlho po CEA ste isli na CPE? Ja by som chcel ist po roku tak dufam, ze to bude dost na pripravu

Já jsem šla po dvou letech, co jsem udělala CAE za A a přišlo mi to tak optimální. Loni jsem maturovala + k tomu zkoušky na VŠ, takže to jsem opravdu neměla čas a ani náladu se připravovat.
Asi jde i o to, jak velice se člověk připravuje. Mě to za ty 2 roky přišlo takovým nenuceným tempem občasného jukání do knih + poslechu spoustu zahraničních rádií a sledováním tv stanic, posloucháním podcastů, k tomu sem tam cvičný CPE test z minulých let …

Ja som po roku studia isiel na FCE, po dalsom roku CAE no a teraz mi ostava uz len to CPE. Zaujimalo by ma ako si sa citila na skuske. Pripadalo ti to tazsie ako pred dvoma rokmi CAE?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.