Chtěla jsem se zeptat,co je špatně u vět “I moved to THE London last month”, “here ARE A lot of people”. “Please YOU visited me”. “It's HERE AMAZING”. Konkrétně u těch velkých písmen.
Chtěla jsem se zeptat,co je špatně u vět “I moved to THE London last month”, “here ARE A lot of people”. “Please YOU visited me”. “It's HERE AMAZING”. Konkrétně u těch velkých písmen.
I moved to London.
Here are a lot of people…je podle mě správně
Please visit me.
It is amazing here.
Ja si myslím , že to je: HERE ARE LOTS OF PEOPLE, HERE IS A LOT OF PEOPLE.
Osobně bych to ale řekl spíš jako THERE IS A LOT OF PEOPLE HERE.
People – to je množné číslo takže spisovne má byť are.
Ja si myslím , že to je: HERE ARE LOTS OF PEOPLE, HERE IS A LOT OF PEOPLE.
Osobně bych to ale řekl spíš jako THERE IS A LOT OF PEOPLE HERE.
A LOT OF = LOTS OF
Pozor na to. Vy volíte sloveso IS/ARE podle toho, zda pak použijete LOTS nebo A LOT, ale to je špatně…
THERE ARE PEOPLE, proto:
THERE ARE A LOT OF PEOPLE = THERE ARE LOTS OF PEOPLE
Jen má obavu, že paní učitelka, co to opravovala (předpokládám, že se student ptá na opravenou chybu v úkolu) to vidí stejně chybně jako vy… (protože podtrhla ARE + člen A)
A LOT OF = LOTS OF
Pozor na to. Vy volíte sloveso IS/ARE podle toho, zda pak použijete LOTS nebo A LOT, ale to je špatně…
THERE ARE PEOPLE, proto:
THERE ARE A LOT OF PEOPLE = THERE ARE LOTS OF PEOPLE
Jen má obavu, že paní učitelka, co to opravovala (předpokládám, že se student ptá na opravenou chybu v úkolu) to vidí stejně chybně jako vy… (protože podtrhla ARE + člen A)
Aha, díky za vysvětlení
Pokud by ale třeba místo PEOPLE bylo nepočitatelné podst. jm., např. SUGAR, mohlo by být např. “THERE IS A LOT OF SUGAR IN THE KITCHEN.”?
Aha, díky za vysvětlení
Pokud by ale třeba místo PEOPLE bylo nepočitatelné podst. jm., např. SUGAR, mohlo by být např. “THERE IS A LOT OF SUGAR IN THE KITCHEN.”?
Jistě. There is a lot of sugar / There is lots of sugar
Děkuji moc,teď je mi to jasné
Myslím, že HERE na začátku věty není správně. Alespoň jsem většinou slyšel spíše THERE ARE A LOT OF PEOPLE HERE.
Nebo jsou správně obě varianty?
Myslím, že HERE na začátku věty není správně. Alespoň jsem většinou slyšel spíše THERE ARE A LOT OF PEOPLE HERE.
Nebo jsou správně obě varianty?
Jistě, viz vazba THERE IS / THERE ARE
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.