Help for English

Co je špatně?

Chtěla jsem se zeptat,co je špatně u vět “I moved to THE London last month”, “here ARE A lot of people”. “Please YOU visited me”. “It's HERE AMAZING”. Konkrétně u těch velkých písmen.

I moved to London.
Here are a lot of people…je podle mě správně
Please visit me.
It is amazing here.

Ja si myslím , že to je: HERE ARE LOTS OF PEOPLE, HERE IS A LOT OF PEOPLE.

Osobně bych to ale řekl spíš jako THERE IS A LOT OF PEOPLE HERE.

People – to je množné číslo takže spisovne má byť are.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od mteda95 vložený před 12 lety

Ja si myslím , že to je: HERE ARE LOTS OF PEOPLE, HERE IS A LOT OF PEOPLE.

Osobně bych to ale řekl spíš jako THERE IS A LOT OF PEOPLE HERE.

A LOT OF = LOTS OF

Pozor na to. Vy volíte sloveso IS/ARE podle toho, zda pak použijete LOTS nebo A LOT, ale to je špatně…

THERE ARE PEOPLE, proto:

THERE ARE A LOT OF PEOPLE = THERE ARE LOTS OF PEOPLE

Jen má obavu, že paní učitelka, co to opravovala (předpokládám, že se student ptá na opravenou chybu v úkolu) to vidí stejně chybně jako vy… (protože podtrhla ARE + člen A)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Svozílek vložený před 12 lety

A LOT OF = LOTS OF

Pozor na to. Vy volíte sloveso IS/ARE podle toho, zda pak použijete LOTS nebo A LOT, ale to je špatně…

THERE ARE PEOPLE, proto:

THERE ARE A LOT OF PEOPLE = THERE ARE LOTS OF PEOPLE

Jen má obavu, že paní učitelka, co to opravovala (předpokládám, že se student ptá na opravenou chybu v úkolu) to vidí stejně chybně jako vy… (protože podtrhla ARE + člen A)

Aha, díky za vysvětlení :-)

Pokud by ale třeba místo PEOPLE bylo nepočitatelné podst. jm., např. SUGAR, mohlo by být např. “THERE IS A LOT OF SUGAR IN THE KITCHEN.”?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od mteda95 vložený před 12 lety

Aha, díky za vysvětlení :-)

Pokud by ale třeba místo PEOPLE bylo nepočitatelné podst. jm., např. SUGAR, mohlo by být např. “THERE IS A LOT OF SUGAR IN THE KITCHEN.”?

Jistě. There is a lot of sugar / There is lots of sugar

Děkuji moc,teď je mi to jasné :)

Myslím, že HERE na začátku věty není správně. Alespoň jsem většinou slyšel spíše THERE ARE A LOT OF PEOPLE HERE.

Nebo jsou správně obě varianty?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 12 lety

Myslím, že HERE na začátku věty není správně. Alespoň jsem většinou slyšel spíše THERE ARE A LOT OF PEOPLE HERE.

Nebo jsou správně obě varianty?

Jistě, viz vazba THERE IS / THERE ARE

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.