Help for English

IN COMPARISON WITH/TO

Ahoj. Chtěl bych vědět, zda existuje nějaké pravidlo, jakou předložku zvolit. Vím, že lze použít obě, ale předpokládám, že to není svoboda volby :-) Díky.

in comparison with = dvě porovnávané věci jsou rozdílné/odlišné (srovnáváš jejich odlišnost)
in comparison to = dvě porovnávané věci jsou velice podobné/téměř totožné (srovnáváš jejich podobnost)

Podrobněji viz zde.

Dival jsem se na ten clanek Lucie a neda se rici ze TO se pouzije ve vyznamu PRIROVNAT a WITH s vyznamem POROVNAT? Alespon tak mi to sedi se vsemi temi uvedenymi priklady.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od JiM_cz vložený před 11 lety

Dival jsem se na ten clanek Lucie a neda se rici ze TO se pouzije ve vyznamu PRIROVNAT a WITH s vyznamem POROVNAT? Alespon tak mi to sedi se vsemi temi uvedenymi priklady.

Ano, dá se říct, že ano.

já bych si dovolil tvrdit, že je to stejné jako v češtině. rozdíl je asi minimální, nicméně někdy je vhodnější jedno, jindy to druhé…

v porovnání s (čím) – in comparison with

v porovnání k (čemu) – in comparison to

Myslel jsem, že v tom opravdu významový rozdíl není…i slovník mlčí, tam je to jako synonymum.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 11 lety

Myslel jsem, že v tom opravdu významový rozdíl není…i slovník mlčí, tam je to jako synonymum.

Jako vždy, někteří rodilci význam nevidí, jiní ano. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.