Help for English

téma pro článek

Díky. :-D

já se přimlouvám za článeček na would/will (not) při vyjádření jakéhosi zájmu, vůle. Setkávám se s tím hodně často, avšak nějakého hlubšího pochopení jsem nedosáhl.

mám na seznamu :-)

If only I beheld your list :-) getting that done must be a miracle

Už jsem to tu jednou psal, ale pro připomenutí, chtěl bych apelovat na článek o vynechávání členů, zájmen apod. Nevím teď jak přesně se ten gramatický jev jmenuje, ale myslím věty typu: I have an apple and I a cucumber (můžu vynechat člen a před cucumber?), I had swum and I had drunk (můžu vynechat to druhé i had?)…

Test tu na to už dávno je, ale článek ne. Dost často mi tato problematika vrtá hlavou, ale vynechávat s cokoliv bojím. :-(

ano, nezapoměnl jsem.

vhod by určitě přišel článek na rozdíl no/none a věci s tím spojené.

máte pravdu, tento článek jsem už před časem sliboval… napravím.

este ma napadlo definite vs definitive (a odvodeniny)

tiez by som celkom privital okruh slovnej zasoby: exercise. Nejake veci su aj na obrazkoch http://www.oxfordadvancedlearnersdictionary.com/…y/exercise_1#…, ale neviem najst ako sa povedia drepy, zdvihy, zhyby…
viete niekto?

Napadlo mě udělat takové FAQ ohledně studování angličtiny. Dal bych tam třeba často opakované dotazy typu: jakou bych měla mít znalost angličtiny, když chci jít na tuto školu? Chtěla bych se začít učit anglicky, co byste mi doporučili si koupit? Jak začít? Mám si koupit dvoujazyčnou učebnici? Za jak dlouho se dá naučit anglicky? Je dobrá knížka Plynule anglicky za 2 měsíce? Atd.

dobrý nápad

Pildo, skvělý nápad! :-) Ono je sice občas úsměvné, jak se lidi pořád dokola ptají „za jak dlouho“, ale ono je to zvlášť pro samouka pořádně matoucí. Člověk si myslí, jak mu ta anglina jde, přijede do Anglie a ouha – kouká jak jojo. To je můj vlastní případ. A musím říct, že občas i dost demotivující, protože třebas s italštinou jsem podobné problémy neměla. Je ale pravda, že Italové jsou na rozdíl od Angličanů vstřícní a jsou nadšení, když se někdo snaží mluvit jejich jazykem. Angličani to berou tak, že anglicky se vlastně naučí každý, tak proč se snažit. Mám takovou zkušenost, že když požádám Angličana, aby mluvil pomalu, řekne pomalu tak dvě slova a pak zas mele, jak kolovrátek. :-D

myslím, že by bylo vhodné zpracovat velice užitečné slovíčko
time,
ať přes členy, či spoustu nepostradatel­ných vazeb.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.