Help for English

pc hry

dobry den! chcem sa spytat ostatnych pouzivatelov stranky help for english, ci maju skusenosti s ucenim sa pomocou hrania pc hier a ak ano akych. ja osobne som teraz dohral baldurs gate. aj ked nie velmi znama, myslim ze na ucenie anglictiny velmi dobra hra. tesim sa na vase odpovede.

dakujem.

Určitě, mně hraní dost pomohlo ve slovní zásobě. Dobré jsou k učení RPG a adventury. Ze starších ty Baldury, Planescape Torment, Icewind Dale, Neverwinter Nights, Oblivion, Morrowind, atd. Z novějších WoW, Aion, Knights Of the old Republic, Dragon Age, atd… ale ty starší jsou vhodnější, protože v nich dialogy skutečně musíš číst. Novější jsou dělané i na konzole (kromě MMORPG), čili jsou maximálně zjednodušené a nenutí tě prokousávat se tím.

Souhlasím, z novějších bych doplnil sérii Gothic a Fallout.

jak uz bylo zmineno, tak skvele jsou adventury a rpg. z adventur rozhodne serie broken sword, the longest journey, syberia. z rpg bych takovy plascape moc nedoporucoval, protoze tam je anglictina hodne(!) tezka, ale knights of the old republic (1,2), neverwinter nights (vcetne datadisku) nebo nejake mmorpg hodne pomuzou.

Podle mých zkušeností jsou pro výuku angličtiny na úrovni pre-intermediate až intermediate nejlepší konzolová RPG. Pro vyšší úroveň pak ostatní RPG.

Všechny ostatní žánry moc vhodné pro výuku nejsou, protože v nich strávíte čtením textu tak 1 % času. Pokud to nejsou samozřejmě textovky. :)

RPG mají celkově oproti jiným herním žánrům mnohem více textu.

Konzolová RPG mají ten text ale většinou mnohem srozumitelnější a jednodušší. Textu mají většinou ještě mnohem více než i ty klasické západní RPG a jsou dost čtivé.

Konzolová RPG jsou totiž většinou přeložené třeba z japonštiny a překladatelé se snaží aby ten text byl dobře srozumitelný.

Hry co jim vymyslel text nějaký amík, nebo američan na co největší srozumitelnost myslet nemusí.

Na serveru gamefaqs.com naleznete k mnoham hrám i tzv script, což je přepis textů ve hře. Podle toho se dá už dopředu posoudit, jestli má člověk na nějakou hru patřičné jazykové dovednosti, nebo ne.

Nejjednodušeji napsaný dlouhý příběh z her co jsem hrál měla hra Final Fantasy IX. Zde je jeho script: http://www.gamefaqs.com/…x/faqs/42207

Potom se nádherně čte ve Final Fantasy X a má to is skvělý dabing. http://www.gamefaqs.com/…x/faqs/43142

Nejvíce příběhu, který je zároveň dost jednoduchý, nejvíc poutavý a ulítlý, měla hra Mana Khemia II, ta ale script nemá. Je tam dokonce vychytávka, že se lze koukat zpětně co kdo řekl, to jinde není a je to fakt k nezaplacení. Kecá se tam tak stejně jako hraje. :) A je tam absolutně netypický příběh v kterém se dějí i takové věci, že si třeba jedna z hlavních postav chce nechat zvětšit prsa, aby mohla sbalit hlavního hrdinu. Nakonec kvůli tomu vypije lektvar a promění se ve sliz. :D

Naopak Final Fantasy XII má text pro mě poměrně obtížný. :( http://www.gamefaqs.com/…i/faqs/46279

Konzolová RPG jsou sice určené pro hraní na konzolích, ale když má člověk dostatečně silný počítač, lze to hrát i na něm. :)

Mně na učení AJ přišel výborný Max Payne, příběh je tam vyprávěný formou komiksu. Člověk tedy zároveň slyšel, četl a díval se, co se v příběhu odehrává. Navíc se tam mluvilo relativně pomalu a hlavně srozumitelně. Tahle hra mi pomohla asi nejvíc, pak taky různé simulátory, kde se člověk naučí spoustu termínů ohledně aut, letadel, vlaků…

Ja musim priznat ze anglicky jsem se zacal ucit jenom diky pc hram protoze jsem chtel rozumet co ta hra po mne vlastne chce. A jinak bych doporucil adventure, slozitejsi strategie a nebo i akce ktere maji nejaky pribeh ktery je vysvetlovan slovem a textem jak tu uz nekdo zminil.

Z adventur určitě vyzkoušej některé třeba z 90. let, které byly prakticky plné textu. Bohužel většinou nejsou namluvené. Například SIMON THE SORCERER apod. Nebo můžeš vyzkoušet nějaký remake, co vyšel nedávno. Např. série THE SECRET OF MONKEY ISLAND. Teďka někdy by měla vyjít čtyřdílná série DOCTOR WHO … od BBC.

dakujem

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.