Dobré odpoledne. Potřeboval bych od vás pomoci ohledně anglického jazyka. Je mi 16 let a s angličtinou to vypadá u mně docela bledě a rád bych s tím něco udělal. Studují na SŠ v 1.ročníku. Angličtinu jsem měl na základní škole od 5. třídy,ale bohužel mi to v té době nějak nepálilo. Studium gramatiky mě bohužel zdržovalo a mátlo. Během tvoření vět,nebo konverzace jsem myslel nad pravidly,což není správné. Na SŠ na které momentálně jsem máme dvě skupiny . Lepší/Horší. Já jsem samozřejmě v té horší a vlastníme učebnici NEW ENGLISH FILE(ELEMENTARY A) Se čtením a překladem nějak velké obtíže nemám pokud znám určitou slovní zásobu a umím jí vyslovit,ale mezera ve slovní zásobě je znát,ale kdyby na mě mluvil angličan/američan tak bych mu zřejmě nerozuměl. Chci se zeptat zda je tohle pravda,ale podle mě určitě ano. http://cz.talkenglish.com/…ngRules.aspx díval jsem se na tuto stránku a prý jestliže chceme skládat zkoušky tak se máme učit gramatiku,avšak chcete-li mluvit plynule anglicky, měli byste zkusit učit se anglicky bez učení se gramatiky. Rád bych se angličtině doma věnoval,jelikož škola mi na to nestačí. Studování gramatiky bych se nebránil,avšak bych se rád učil hovorovou angličtinu viz. o pár řádku výš. Jednoduše bych se rád naučil plynule mluvit anglicky, číst, poslouchat a efektivně komunikovat a k tomu také potřebují návštěvy anglické země,ale to bohužel až v dospělosti. K plynulosti budu mít ještě daleko,ale to je to poslední na co bych momentálně myslel. Něco ke kurzům? Máte s nimi zkušenosti a je to dobrá investice? Ještě něco ohledně mé mluvy. Mám menší vadu řeči,ale když mluvím pomalu/normálně nejde to vůbec poznat,když mluvím naopak rychle tak se někdy zakoktávám ve slovech.
Ohledně knih,jelikož chci tomu věnovat svůj čas. Jaké jsou nejlepší k výběru? Samozřejmě postupně z mé situace.
Děkuji. Budu rád za každé rady.