Help for English

Je to možné?

Janika 24: hlavně nic nevzdávejte, já měl stejné problémy a pomohlo napřed si článek přečíst a porozumět mu a pak jej poslouchat furt dokola dokud jsem neporozuměl i mluvené podobě. Taky jsem poslouchal nahrávky věta anglicky/česky, tady mám pocity spíš smíšené.
V první fázi poslouchejte nahrávky z Vaší učebnice protože tam byste neměla mít problémy se slovíčky. V druhé fázi na HFE již několikrát doporučované podcasty http://www.listen-to-english.com/

opravdu hodně dobře pomáhá, když si poslech pustíte přímo do sluchátek nejlépe, když vidíte i text. V diskuzním fóru najdete spoustu tipů na užitečné zdroje na internetu. Já mám zatím nejoblíbenější www.eslpod.com (americká angličtina) a http://www.listen-to-english.com/ (britská angličtina). Se sluchátky na uších se dokážu víc soustředit a i chytat co říkají. Důležité je ale poslouchat několik hodin denně (texty jsou většinou zajímavé a vtipné, tak se to dá :-) Hodně štěstí, opravdu to jde :-D

Janinka24: Kromě výše uvedených zdrojů na internetu (podcasty) jsou pro porozumění mluvené angličtině dobrou pomůckou také knihy s CD přílohou,které obsahují zvukový doprovod k textu. Nabídka této literatury na trhu je dnes poměrně široká a bývá přizpůsobena různým úrovním znalosti,takže vybrat by si měl opravdu každý. Je to příjemná, zábavná forma zdokonalování jazyka, v jejímž rámci si člověk také vylepšuje slovní zásobu. Mám s tím své zkušenosti a mohu vřele doporučit. Co se týče žánru, můžete zkusit pohádky, detektivky, romány, prostě cokoliv, co máte ráda. Návaznost na text je při poslechu opravdu hodně důležitá.
Občas taky neuškodí pustit si rádio v angličtině např: BBC, nebo zkouknout nějaký film či dokument v AJ, s titulkama i bez nich. Časem se bude porozumění zlepšovat a pochytíte toho více. Pro mě bylo porozumění mluvenému také nejtěžší částí učení se Anglickému jazyku, a stále v tom pokulhávám. Hlavně si nesmíte říkat, že jste antitalent jen kvůli jedné věci, když ostatní jde dobře.
Přeji hodně zdaru.

Kenzo: Tady jde spíš o to, že oni požadují úroveň B2 aby tě pustili dál výběrovým řízením, které trvá klidně i půl roku. Rozhodně nemám v úmyslu ustrnout na úrovni B2 (a velký důraz dávají na gramatiku), ale chci se učit stále dál. Mým cílem není mluvt jako rodilý mluvčí, ale chci umět tak, aby mi to případně umožnilo žití v cizí zemi popřípadě studium v cizím jazyce. Nechci si totiž nic nalhávat a i kdybych se ve výběrovém řízení na řídícího dostala přes angličtinu je tam mnoho dalších aspektů, které splnit nemusím prostorovými testy FEAST počínaje psychotesty a zdravotní prohlídkou konče a šance dostat se byť jen do výcviku je velmi malá. Anglicky se neučím jen kvůli této práci, ale především kvůli sobě a kvůli možnostem, které se mi se znalostí jazyka otevřou.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.