Help for English

Výslovnost v písni Billy Jean

 

Zdravím, vždycky jsem měl problémy rozumět především výslovnosti v písních od Jacksona. Jedná se o jeho speciální jedinečnou hlasovou modulaci užívanou v písničkách a nebo se takhle vyslovuje v určité části USA? Speciálně nerozeznám všechna slova ani po stém poslechu ve větě “she said i am the one but the kid is not my son”. Místo slova “kid” tam prostě slyším něco jako “the chair is not my son”. Slovo kid tam neslyším ani vzdáleně:-) Nepamatuje se, že bych měl s nějakou písní takový problém. Tady je link – http://www.youtube.com/watch?…, 1:45.

No, já tam úplně jasně slyším THE KID…

Podobně. Je tam jasné the kid.

V popisku u videa je “But the child is not my son.” To “č” tam taky slyším, že by každý slyšel jinou verzi? 

I always heard it as the chid Officially it's the kid.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od JK vložený před 10 lety

V popisku u videa je “But the child is not my son.” To “č” tam taky slyším, že by každý slyšel jinou verzi? 

1:45 – tady slyšíš Č?

navíc samohláska je tam jasně / * /, kdyby to bylo child, tak by tam byla dvojhláska / ** / a nebo v některých akcentech jen / ** /.

jj nevím, co jsem předtím poslouchal, ale když jsem si ted znovu pustil 1:45, slyším tam taky Kid 

Na některých jiných místech to myslím je takový zastřený, ale na 1:45 je to podle mě úplně jasné KID.

Co přesně posloucháte? Já 1:45 mám naprosto něco jiného (People always told me …), The kid is not…je u mne na cca 2:20.

Teď tam po dalších posleších slyším to chid, ale pořád to č) Trochu jsem zapátral na netu a je tam toho více speciálně o výslovnosti tohoto slova v této písni. Citováno z Urban dictionary: Chid Chid. n.: Variant pronunciation of the word “kid”, as sung by Michael Jackson in his song “Billy Jean”. Later it came to become a word in it's own right due to its unique association with the very popular and eccentric King of Pop. (see “Shamon” for another example). It's primary sense is in referring to a child or kid, and possibly serves as a spontaneously evolved contraction of these two words.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.