Help for English

téma pro článek

ano, TIME mám už nějaký čas na seznamu.

Dobrý nápad, článek o slovu time by se hodil. Obzvláště vysvětlení rozdílu mezi in time a on time. Prošel jsem spousty učebnic, slovník, ale nikde jsem nanašel takové vysvětlení, které by mě to ujasnilo.

jj určitě to tam budem, ale myslím, že jsme to tu už řešili několikrát. Do článku to ale samozřejmě zakomponuju.

Super, tak to jste mne potěšil. :-) A mohu se zeptat, kdy se ho chystáte vydat…? Děkuji

To radši neplánuju. U mě člověk nikdy neví. Některé články udělám za den, jiné plánuju už několik let. :-)

Díky bohu, že jsem ještě „mlaďoch“ a mám šanci se toho dočkat…Ne, vaše pracovní vytížení chápu a na článek si rád počkám… :-)

Napadlo me, co treba napsat nejaky clanek, kt. by pojednaval o tom, jak psat odbornou anglictinu, konkretne technickou, ceho se vyvarovat atd. V clanku se treba odkazovat na prislusnou gramatiku, tj. kde ji muzeme na HFE nalezt jako napr. trpne rody. Nebo je to uz prilis specificke :?:

máme tu hodně specifických věcí, takže určitě to není moc specifické. Této oblasti se ale normálně nevěnujeme a proto by zpracování takového článku bylo trochu zdlouhavější a nevím, jestli by se nám (mně) do toho chtělo.

V tom pripade bych se rada jeste zeptala, jak by to bylo se clankem na tema Prezentace v Aj – rady jak oslovit osazenstvo, jake fraze pouzivat atd. :?: Dekuji za odpoved.

to čirou náhodou učím na FF, takový článek určitě nebude problém.

Bylo by možné napsat nějáký článek o počasí (fráze používané v předpovědích p., obecná konverzační slova používána v každodenním životě apod.)? Díky za odpověď.

určitě. Něco takového mi už nějaký čas leží v hlavě. Ale uvidíme.

Nevím jak bych takový článek nazval, ale prostě článek o slovíčkách typu: vice versa, tout de suite, en route, bona fide, randezvous, pronto, per se, …

jak to nazvat? CO třeba cizí slova v angličtině? Dobrý nápad.

Dobrý den, možná hodně užitečný by byl článek, kde by byly knihy (nezjednodušené), filmy a seriály rozdělené podle obtížnosti (alespoň ty nejznámější). Určitě by to hodně lidem pomohlo s výběrem a ušetřilo zklamání.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.