Help for English

trojdomek

prosím, jak se v brit. angl. řekne “trojdomek”? Je to stejný typ domku jako je semi-detached house, ale ještě jeden “uprostřed”. Díky :-)

Nikdo neví? :-( Dalo by se použít místo “semi” třeba “triple” nebo “treble”? Poraďte někdo. Díky

Ale to SEMI znamená “půl”, že je z poloviny oddělení. Proto detached house znamená samostatně stojící.

Jo, ale podle obrázků ve slovníku , je to dvojdomek “zrcadlově” otočený, no vlastně ano, je to “velký” dům rozdělený na půlku, každá půlka je samostatná. To co myslím já, je v podstatě to samé, ale “uprostřed” je ještě “vložený” jeden samost. dům. Je pro to nějaké ang. slovo nebo to musím “sáhodlouze” popisovat? :-( Díky

Odkaz na příspěvek Příspěvek od IM vložený před 10 lety

Jo, ale podle obrázků ve slovníku , je to dvojdomek “zrcadlově” otočený, no vlastně ano, je to “velký” dům rozdělený na půlku, každá půlka je samostatná. To co myslím já, je v podstatě to samé, ale “uprostřed” je ještě “vložený” jeden samost. dům. Je pro to nějaké ang. slovo nebo to musím “sáhodlouze” popisovat? :-( Díky

Ano, já vím, co chcete říct. Psal jsem jen proto, abyste si nemyslela, že SEMI vyjadřuje DVA a tak tam místo toho dáte TŘI apod.

Prostě detached house je samostatně stojící a semi-detached house je z poloviny samostatně stojící.

Trojdomek bohužel nevím…

No daleko od pravdy jste nebyl. Napadlo mě to. :-( Mohlo by to pak být “z třetiny samostatně stojící” :-) Já to nějak popíšu. Díky moc

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.