Help for English

Co je šeptem to je čertem

Tento profil je připraven ke smazání.

já teda neznám ani to české, co to znamená? :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jakub Ryba vložený před 10 lety

Znamená to, že nemáte šeptat před někym, kdo neví co tomu dotyčnýmu říkáte. :-)

To je jako když někdo s někým kuje pikle :)

Nebo jak říkala princezna Bosana v pohádce Tři veteráni: “Co je šušky, to hušky”. :-) Ale anglický ekvivalent mě bohužel nenapadá.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od 43LightMinutes vložený před 10 lety

Nějak mi to halt asi uniklo. :-(

btw. až najdeš v zaneprázdnění chvíli, doporučuju přečíst Carnegieho (né kvůli slovní zásobě) :-P

Odkaz na příspěvek Příspěvek od 43LightMinutes vložený před 10 lety

Taky se mi např. nechce věřit, že pan Vít neznal toto rčení: http://www.helpforenglish.cz/…-nejede-vlak A těžko říct, jestli málo čte a málo komunikuje … Důvodem může být krajové (ne)používání některých výrazů, přísloví, ustálených spojení apod.

Myslím, že každý máme taková slepá místa…mohl bych vyprávět :-). A je to vlastně dobře. Je fakt, že toto rčení je sice hodně známé, ale běžně to člověk neřekne, přes to nejede vlak řekne člověk běžně v každodenní řeči. Já jsem dlouho neznal slovo " faux pas" a teď si říkám, jak mne to mohlo tak dlouho míjet.

A to je přesně ten důvod, proč se nikdy nespoléhat na 100 % na žádné rodilé mluvčí!!! :D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 10 lety

A to je přesně ten důvod, proč se nikdy nespoléhat na 100 % na žádné rodilé mluvčí!!! :D

Fr.: a to nás je 10 mil a anglický 500 :-)

Sw.: přesně tak ;-) navíc máme skoro i svá oblíbená či neoblíbená rčení, některé nám prostě nejdou na jazyk, mě třeba toto rčení (šeptem čertem) zní trochu po pepykovy (ale je to můj osobní dojem = individuální osobní cit).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.