Help for English

Trpká zkušenost s AJshop aneb buďte velmi obezřetní!

Vážení přátelé angličtináři,

chtěl bych Vás velmi varovat před obchodem AJshop.cz. Vybíral jsem docela dost (alespoň pro studenta) drahý slovník a takhle to skončilo…

Jak jsem nakupoval na AJshop.cz

Už delší dobu jsem si chtěl pořídit vynikající výkladový slovník, proto pro mne byl Longman Dictionary of Contemporary English jasnou volbou. Nejsem sice fanouškem paperbacků a Pearson (dřive Longman) k novým slovníkům dává místo CD/DVD roční přístup k internetovému slovníku, ale rozhodl jsem se, že to přejdu. Pátral jsem po dobrém dodavateli a našel jsem něco, co jsem nečekal- na AJshop.cz nabízeli pátou edici tohoto slovníku, což samo o sobě není nic divného, tedy krom toho, že již vyšla edice šestá, pětka ale navíc byla v pevné vazbě a s multifunkčním DVD!

Neváhal jsem a hned 19. 12. 2014 jsem zboží objednal a zaplatil. Bylo skladem, do 3–5 dnů. Obratem mi ale došel mail, že zboží skladem není a že brzy bude, jelikož se očekává dodávka ze zahraničí. Slovník jsem tedy, světe div se, dostal až dnes, 27.1.2015, kdy píšu i tuto smutnou recenzi.

Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem rozříznul krabici, vycpanou papírem, který mimochodem dost smrděl po naftalenu (látka na moly) a vytáhl jsem značně poškrábaný, pomačkaný a ušpiněný slovník, jenže v šesté edici a s online přístupem. Jediné, co dodavatel nepokazil, byl dodatečný pracovní sešit, který objednávka obsahovala také.

Mezitím jsem společnost ohledně termínů několikrát kontaktoval — vzala si mé peníze a nic. Po delší časové odmlce se ozvali s vlažnou, špatně gramaticky stavěnou odpovědí, že čekají. Nu, já čekal dost. Obratem posílám slovník zpět a doufám, že mi dojde pětka s avizovaným DVD, a to ve vynikajícím stavu!

EDIT: Byly mi vráceny peníze a při soukromém jednání se mi společnost omluvila. Celou věc považuji za uzavřenou.

V AJshop jsem už dlouho nenakupoval, ale před pár lety jsem rovněž neměl moc pozitivní zkušenost. Učebnice, slovníky a jiné kupovat pouze u englishbooks.cz :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od JK vložený před 10 lety

V AJshop jsem už dlouho nenakupoval, ale před pár lety jsem rovněž neměl moc pozitivní zkušenost. Učebnice, slovníky a jiné kupovat pouze u englishbooks.cz :)

Já mám dobrou zkušenost i s Amazonem, Abebooks (antikvariáty podle ceny a hodnocení) a Bookdepository. Ale je pravda, že u (nových) učebnic a slovníků obvykle bývá Englishbooks nejlevnější… Z AJshop jsem taky dostala knížku s přehýbanými rohy.

Já kupuju taky s englishbooks , přestože právě Longman velký slovník mi z tama přišel drobně poškozený. Ale nechtěl jsem ho zase balit a posílat zpátky, alespoň ho doručili v čas. Ostatní ok.

Jinak nejlevnější nejsou, jsou tak stejně jako ostatní. Často dělá rozdíl poštovné. Třeba poslední knihu jsem si koupil na pobočce Kosmasu či Neoluxoru, protože sice byli o 20 kč dražší, ale bez poštovného. Englishbooks by mohli mít alespoň výdejny ve velkých městech…

Každopádně věc co jsem doteď nepochopil je, proč jsou u nás knihy tak (třeba i dvojnásobně) drahé (oproti USA například). Či proč některé knihy jsou naprosto neúměrně předražené ke svému obsahu (CAE Result, FCE Result), kde je to komerce jak prase.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jakub Ryba vložený před 10 lety

Já kupuju taky s englishbooks , přestože právě Longman velký slovník mi z tama přišel drobně poškozený. Ale nechtěl jsem ho zase balit a posílat zpátky, alespoň ho doručili v čas. Ostatní ok.

Jinak nejlevnější nejsou, jsou tak stejně jako ostatní. Často dělá rozdíl poštovné. Třeba poslední knihu jsem si koupil na pobočce Kosmasu či Neoluxoru, protože sice byli o 20 kč dražší, ale bez poštovného. Englishbooks by mohli mít alespoň výdejny ve velkých městech…

Každopádně věc co jsem doteď nepochopil je, proč jsou u nás knihy tak (třeba i dvojnásobně) drahé (oproti USA například). Či proč některé knihy jsou naprosto neúměrně předražené ke svému obsahu (CAE Result, FCE Result), kde je to komerce jak prase.

Ono právě nejlevnější neznamená nejkvalitnější, i když kosmas bude určitě dobrý obchod. Nedávno jsem například kupoval na megaknihy.cz (kvůli nejlevnějšímu poštovnýmu), a 14 dní jsem čekal na 2 knihy, obě měly být skladem, jedna nebyla (o tom jsem nebyl informovaný). Nakonec jsem chtěl peníze zpátky, na které jsem čekal něco přes týden.

No já narážel na poštovné, Kosmas jsem zvolil bo knihu měli za 2 dny od objednávky na pobočce v mém městě… Kdybych měl kupovat online tak volím englishbooks, ti jsou určitě spolehlivý, ale těch 80 korun navíc…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Jakub Ryba vložený před 10 lety

Ceny za knihy v angličtině v našich (nejen online) knihkupectvích, jsou jedním z důvodů, proč jsem začal tyto knížky kupovat právě na BookDepository. Rozdíly v cenách jsou docela zajímavé (až hodně přes 100kč). Oni už totiž mají v ceně knihy uvedené v českých korunách započítané i poštovné, takže nákup na BookDepository vás vyjde o hodně levněji. Stačí mít Paypal, což je nejjednodušší způsob úhrady za objednávku. Dodací lhůty jsou také ok, většinou mi knížka přišla do 8 prac. dnů a v bezvadném stavu. Výběr z knižní nabídky je rovněž bezkonkurenční, seženete tam takřka všechno.

Na Aj Shopu jsem jsem si koupil zatím jen jednu knihu (nebyla to učebnice) a přišla v pořádku.

Rozhodně souhlasím s tím, že Book Depository je skvělá služba, navíc většinou za mnohem lepší ceny, než má dovozová literatura v ČR. Zboží od nich mi nikdy nepřišlo poškozené, ale v případě takto velkého (a cenného) slovníku jsem váhal, až jsem nakonec sáhl po českém dodavateli. Navíc nemám zkušenosti s příp. reklamacemi. Navíc jsem si také myslel, že AJshop nabízí 5. edici, kterou jsem chtěl více než šestou, která má jen jednoletý přístup na internetový slovník. Po pročtení Vašich tipů jsem se rozhodl pro Englishbooks.cz a doufám, že to vyjde. :)

Já mám od Englishbooks také pár knížek i učebnic a moje zkušenosti s tímto knihkupectvím jsou dobré. Dokážu si představit zakoupení si nějaké učebnice u nich někdy zase znova. Větší cena nevadí. A pokud tím můžu alespoň symbolicky přispět na provoz těchto stránek, objednám si odtamtud něco rád.

Před Vánocemi 2013 jsem na Englishbooks koupila slovník Longman, kniha došla v pořádku, jen lehounce byla na několika místech zkrabacena obálka. Byl to paperback, ještě vydání s DVD. K DVD mám jednu výhradu, a to, že po instalaci do PC, nefunguje přehrání vět bez DVD v mechanice.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od shannon vložený před 10 lety

Před Vánocemi 2013 jsem na Englishbooks koupila slovník Longman, kniha došla v pořádku, jen lehounce byla na několika místech zkrabacena obálka. Byl to paperback, ještě vydání s DVD. K DVD mám jednu výhradu, a to, že po instalaci do PC, nefunguje přehrání vět bez DVD v mechanice.

Jo, ale to nebude problém obchodu, ale spíš problém počítače.

Některé programy nefungují bez vložení CD/DVD do mechaniky. Mám stejnou zkušenost s řadou Language Practice (M. Vince) – nelze spustit na notebooku bez mechaniky, ani po správné instalaci. Přímo vydavatel (MacMillan) mi přes email potvrdil, že je to naschvál.
Nevím, zda je to i Váš případ, ale je to možné.

A zvolila jste plnou instalaci? Bez ní se audio nenainstaluje. :) Občas se prý distribuoval špatný software — i o tom jsem už slyšel, ale Pearson prý vydal patch.

Trošku jsem hledal — a našel. :)

Patch je k dsipozici na stránce Longman Dictionaries Online (zde).

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ing. Tomáš Smutný vložený před 10 lety

Vážení přátelé angličtináři,

chtěl bych Vás velmi varovat před obchodem AJshop.cz. Vybíral jsem docela dost (alespoň pro studenta) drahý slovník a takhle to skončilo…

Jak jsem nakupoval na AJshop.cz

Už delší dobu jsem si chtěl pořídit vynikající výkladový slovník, proto pro mne byl Longman Dictionary of Contemporary English jasnou volbou. Nejsem sice fanouškem paperbacků a Pearson (dřive Longman) k novým slovníkům dává místo CD/DVD roční přístup k internetovému slovníku, ale rozhodl jsem se, že to přejdu. Pátral jsem po dobrém dodavateli a našel jsem něco, co jsem nečekal- na AJshop.cz nabízeli pátou edici tohoto slovníku, což samo o sobě není nic divného, tedy krom toho, že již vyšla edice šestá, pětka ale navíc byla v pevné vazbě a s multifunkčním DVD!

Neváhal jsem a hned 19. 12. 2014 jsem zboží objednal a zaplatil. Bylo skladem, do 3–5 dnů. Obratem mi ale došel mail, že zboží skladem není a že brzy bude, jelikož se očekává dodávka ze zahraničí. Slovník jsem tedy, světe div se, dostal až dnes, 27.1.2015, kdy píšu i tuto smutnou recenzi.

Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem rozříznul krabici, vycpanou papírem, který mimochodem dost smrděl po naftalenu (látka na moly) a vytáhl jsem značně poškrábaný, pomačkaný a ušpiněný slovník, jenže v šesté edici a s online přístupem. Jediné, co dodavatel nepokazil, byl dodatečný pracovní sešit, který objednávka obsahovala také.

Mezitím jsem společnost ohledně termínů několikrát kontaktoval — vzala si mé peníze a nic. Po delší časové odmlce se ozvali s vlažnou, špatně gramaticky stavěnou odpovědí, že čekají. Nu, já čekal dost. Obratem posílám slovník zpět a doufám, že mi dojde pětka s avizovaným DVD, a to ve vynikajícím stavu!

EDIT: Byly mi vráceny peníze a při soukromém jednání se mi společnost omluvila. Celou věc považuji za uzavřenou.

Dobrý den,

naše společnost se Vám omluvila. Ano byla naše chyba v dodání novějšího vydání, které jste si neobjednal. Nakladatel nás ujistil, že 6. edice je shodná s 5. edicí.

Rád bych Vám nabídl kompenzaci za újmu, kterou jsme Vám tímto jednáním způsobili. Máte u nás nákup zdarma. Pokud máte zájem, napište mi zprávu. Nebojte, na expedici osobně dohlédnu.. ;-)

V současné době zasíláme velké množství zásilek denně a snažíme se co nejvíce zlepšovat naše služby. Zároveň jsme také rádi, pokud dojde k poškození obalu, případně není poškození obalu vidět, ale uvnitř je něco špatně, když zásilku okamžitě po rozbalení reklamujete. Jen tak můžeme podstoupit reklamaci dopravci.

Těším se na Vaši zprávu a přeji příjemný večer

Michal Mojžíš jednatel B&B

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.