Vážení přátelé angličtináři,
chtěl bych Vás velmi varovat před obchodem AJshop.cz. Vybíral jsem docela dost (alespoň pro studenta) drahý slovník a takhle to skončilo…
Jak jsem nakupoval na AJshop.cz
Už delší dobu jsem si chtěl pořídit vynikající výkladový slovník, proto pro mne byl Longman Dictionary of Contemporary English jasnou volbou. Nejsem sice fanouškem paperbacků a Pearson (dřive Longman) k novým slovníkům dává místo CD/DVD roční přístup k internetovému slovníku, ale rozhodl jsem se, že to přejdu. Pátral jsem po dobrém dodavateli a našel jsem něco, co jsem nečekal- na AJshop.cz nabízeli pátou edici tohoto slovníku, což samo o sobě není nic divného, tedy krom toho, že již vyšla edice šestá, pětka ale navíc byla v pevné vazbě a s multifunkčním DVD!
Neváhal jsem a hned 19. 12. 2014 jsem zboží objednal a zaplatil. Bylo skladem, do 3–5 dnů. Obratem mi ale došel mail, že zboží skladem není a že brzy bude, jelikož se očekává dodávka ze zahraničí. Slovník jsem tedy, světe div se, dostal až dnes, 27.1.2015, kdy píšu i tuto smutnou recenzi.
Jaké ale bylo mé překvapení, když jsem rozříznul krabici, vycpanou papírem, který mimochodem dost smrděl po naftalenu (látka na moly) a vytáhl jsem značně poškrábaný, pomačkaný a ušpiněný slovník, jenže v šesté edici a s online přístupem. Jediné, co dodavatel nepokazil, byl dodatečný pracovní sešit, který objednávka obsahovala také.
Mezitím jsem společnost ohledně termínů několikrát kontaktoval — vzala si mé peníze a nic. Po delší časové odmlce se ozvali s vlažnou, špatně gramaticky stavěnou odpovědí, že čekají. Nu, já čekal dost. Obratem posílám slovník zpět a doufám, že mi dojde pětka s avizovaným DVD, a to ve vynikajícím stavu!
EDIT: Byly mi vráceny peníze a při soukromém jednání se mi společnost omluvila. Celou věc považuji za uzavřenou.