Help for English

Cover letter Erasmus

Ahoj, najde se tu někdo kdo by si přečetl můj cover letter a upozornil mně na gramatické chyby a případně jiné nedostatky, prosím.

Dear Mr. or Mrs.

My name is XY and I was very pleased to be chosen as a potential member of Erasmus program. In this cover letter I would like to tell, how important this is for me. I am studying second year at the Faculty of Mechanical Engineering at the Brno University of Technology, at the study programme of Fluid Engineering.

I have decided to apply for this programme, because I am sure it will be a good opportunity to gain new knowledge’s in power, process and environmental engineering, which are closely related with fluid engineering. Also I would like to improve my knowledge’s at hydraulic machinery especially with pumps and I will be able to enhance my lab experience and numerical modelling at you facilities, since your University has a great reputation it that field. I could gain experience with another education system and it will help me with my future career prospective.

Another reason is that I will be able to improve my language skills. The best way how to do this is practising it with other speakers without any chance of using my native language. But here, in the Czech Republic, it is very difficult, impossible to speak that way. And finally it would be a chance to get to know new country and enable me to build strong social network with people through our continent.

Thank You very much for Your answer. Yours faithfully XY

aHOJ, NEVÍM, KAM PŘESNĚ MÁM POLOŽIT OTÁZKU, NO TAK JDU SEM:)

PROSÍM O PŘELOŽENÍ VĚTY : Její sestra je ve škole. Nevím jaké má byt pořadí.

Děkuji moc.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Frostmag vložený před 9 lety

Ahoj, najde se tu někdo kdo by si přečetl můj cover letter a upozornil mně na gramatické chyby a případně jiné nedostatky, prosím.

Dear Mr. or Mrs.

My name is XY and I was very pleased to be chosen as a potential member of Erasmus program. In this cover letter I would like to tell, how important this is for me. I am studying second year at the Faculty of Mechanical Engineering at the Brno University of Technology, at the study programme of Fluid Engineering.

I have decided to apply for this programme, because I am sure it will be a good opportunity to gain new knowledge’s in power, process and environmental engineering, which are closely related with fluid engineering. Also I would like to improve my knowledge’s at hydraulic machinery especially with pumps and I will be able to enhance my lab experience and numerical modelling at you facilities, since your University has a great reputation it that field. I could gain experience with another education system and it will help me with my future career prospective.

Another reason is that I will be able to improve my language skills. The best way how to do this is practising it with other speakers without any chance of using my native language. But here, in the Czech Republic, it is very difficult, impossible to speak that way. And finally it would be a chance to get to know new country and enable me to build strong social network with people through our continent.

Thank You very much for Your answer. Yours faithfully XY

1. In this cover letter I would to thank you for this opportunity because it's really important for me
  2. I am studying the second year…
  3. Spíš bych řekl “…at the University of Technology in Brno. To be more specific, my field of study is Fluid Engineering”.
  4. V další větě nebude čárka před BECAUSE. Obecně před touto spojkou čárku raději nepište.
  5. …to gain new knowledge
  6. Also, I would like to improve my knowledge of hydraulic machinery (especially with pumps) so that I will be able…
  7. If I become a member of Erasmus programme, I will be very glad for experince with a different education system. This will help mě a lot in my future career.
  8. …the best way to do this (spojení " way how" je Czenglish)
  9. V další větě vynechte to “impossible”
  10. …and it will enable me… with other people throughout our continent.
  11. V AJ je na rozdíl od ČJ i při vykání a vyjadřování zdvořilosti malé písmeno, tzn. “you” i “yours” budou ve Vašem souvětí s malým počátečním písmenem.
Odkaz na příspěvek Příspěvek od Formánková Michaela vložený před 9 lety

Děkuji moc.

Her sister is at school.
Jedná se o klasický slovosled ozn.věty:

• her sister = podmět
  • is = tvar slovesa
  • at school = příslovečné určení místa

Dotazy pište prosím do sekce “Help fórum”.

Nevím, jaké má byt pořadí – I do not know the number of the flat.

Určitě příště založte pro podobný dotaz nové vlákno.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Josef vložený před 9 lety

Nevím, jaké má byt pořadí – I do not know the number of the flat.

Určitě příště založte pro podobný dotaz nové vlákno.

Aha, já četl “nevím, jaké má být pořadí”, měl jsem za to, že tazatelka myslí pořadí slov, v předchozí větě, proto jsem neodpovídal. :)

Ona to tak asi opravdu myslela, akorát zapoměla na čárku, a já to hnedky vzal za příkladovou větu. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Formánková Michaela vložený před 9 lety

Děkuji moc.

Drahá Michaelo, stačí v sekci fóra, kam chcete psát, kliknout nahoře na slovní spojení Založit nové vlákno.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.