Help for English

neznámý kondicionál

 

Dobrý den.O jaký kondicionál se jedná ve větě-God wouldn't have given you maracas if he didn't want you to shake them !Viděl jsem to ve filmu hříšný tanec.Znám kondicionály od 0. do 3. ale v téhle větě těžce tápu.Díky moc za odpověď.

Je to smíšený kondicionál, viz Smíšené kondicionály (mixed conditionals). Podmínka v přítomnosti, důsledek v minulosti. Bůh stále chce, abys třásl rumba koulemi. Proto nám je kdysi dal.

Díky za odpověď.Ve filmu to mělo přenesený význam.Ladies Bůh stále chce ,abyste třásly poprsím.Mám celý sešit s nadpisem ‘podmiňovací způsob’.Zapisuji si tam vždycky podmiňovací věty z filmů,název filmu a minutu.Teď jich budu moci zase spoustu rozluštit.Mám ještě sešit ‘předminulý čas prostý a průběhový’ ale s tím si dovedu poradit sám.

Aha, tak to je vtipné. :-) To bylo pěkné faux pas s těmi rumba koulemi. :-)

To nebylo faux pas :-). Vy jste neznala kontext.Na webové stránce englishpage.com jsem si vytisknul Mixed Conditionals.Je jich celkem 6.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.