Help for English

Jak se učit průběžně nenásilně?

 

Ahoj. Od školních let jsem se učil němčinu, naučil se velmi mnoho slovíček a knížku v němčině čtu bez zaváhání. Současně s tím jsem si osvojil základy angličtiny, ale následně se mi nedaří vymyslet efektivní pokračování “studia”. Zvládám již pohádky v angličtině a chci přestoupit na čtení knížek. Začal jsem tedy s dvojjazyčnými knížkami, ale některé jsou přeloženy dost volně, takže to nemá cenu. U knížky bez překladu mám problém v tom, že pro pochopení děje si musíte přeložit slovíčka, která v reálu nikdy nepoužijete. Ty , co si myslím, že jsou frekventovaná, si zapisuju na papírek a snažím se je nosit stále s sebou. U angličtiny si ale myslím, že je lepší se učit slovíčka rovnou v nějaké větné vazbě, jinak vám v hovoru “nenaskočí” souvislosti. Zdá se mi to všechno hrozně komplikované a rozhodně ne zábavné. Co myslíte? Asi mi doporučíte chodit do kurzu pro pokročilé, že?

Odpověď je nasnadě: přeci zjednodušená literatura! Pokud už zvládnete úroveň 6, tak můžete přejít třeba na normální knihy pro náctileté (dá se tam najít dobrá literatura), a pak už postoupíte na normální knihy.

Já čtu anglické knížky z 99% ze čtečky, protože ta má oproti papírové jednu obrovskou výhodu – když neznáte některé slovíčko, najedete na něj kurzorem a na obrazovce se vám objeví definice z výkladového slovníku (EN). Pokud se to slovíčko opakuje často, za chvíli už ho znáte – nebo si ho můžete vypsat.

Zjednodušenou literaturu najdete např. na stránkách Englishbooks.

To s čtečkou by bylo perfektní. Tedy, mám tablet. Jsem ochoten koupit tu aplikaci bez váhání. Mohla byste mne prosím přesněji navést na tuto možnost, jak propojit knížku se slovníkem? Moc dík.

No, pokud vím, jediné, co potřebujete, je mít účet u Amazonu. Pak si stáhnete na chytrý telefon, tablet i PC (Windows, Apple), iPhone atd. aplikaci Kindle. Tu jsem si stáhla na Obchod play do svého telefonu a notebooku – když nemám čtečku s sebou, čtu z telefonu (ten slovník je ovšem přístupný pouze s přístupem na internet, musel by být jinak stažený v telefonu, jako je ve čtečce) – ta apka Kindle je zdarma. V rámci té aplikace je právě i ten slovník.

Ale třeba tady nabízejí první měsíc zdarma přístup ke všem knihám a audioknihám a po trail měsíci musíte už zaplatit $9.99 měsíčně k neomezenému přístupu.

Ale já nejsem tak zdatný technický člověk, abych vám řekla, jak to všechno spolu souvisí. :-/

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.