Navštěvuje on anglicky kurs? Pokud ve větě není časově určení,mám se na činnost dívat jako nyní,prechodne nebo v intervalech?
Navštěvuje on anglicky kurs? Pokud ve větě není časově určení,mám se na činnost dívat jako nyní,prechodne nebo v intervalech?
Takovéhle izolované věty normálně v životě nepotkáte – vždy znáte kontext, z něhož je jasné, zda se bavíte o něčem přechodném, dočasném, nebo o pravidelné činnosti.
Volil bych přítomný prostý. Je to obecný dotaz na zálibu /
volnočasovou činnost (podobně třeba “what sport do you play; what places
do you visit in Prague…”).
Samozřejmě souhlas s Frantou, připomíná mi to školní rozhovory
studentů
Můžu se tedy zeptat za určitých okolností Are you attending an English course?
Můžu se tedy zeptat za určitých okolností Are you attending an English course?
Kdyby to bylo dočasné, na chvíli. Existují i víkendové “intenzivky” nebo něco na pár týdnů.
I attend a German course and a Spanish course, but now I need to brush up my English before a business trip, so I'm attending an English course too.
Franto, nemyslíte, že by bylo lepší u toho přítomného času prostého
použít nějaký frekvenční údaj?
Ve valné většině případů jsem se setkal s průběhovým časem
I'm attending a Spanish course – teď, v této době
I attend a Spanish course every Monday – každé pondělí.
Franto, nemyslíte, že by bylo lepší u toho přítomného času prostého použít nějaký frekvenční údaj?
Ve valné většině případů jsem se setkal s průběhovým časem
I'm attending a Spanish course – teď, v této době
I attend a Spanish course every Monday – každé pondělí.
Takový údaj se použít může, ale nutný není. Samotný čas říká jasně, že jde o pravidelnou trvalou činnost.
Kdyby to bylo dočasné, na chvíli. Existují i víkendové “intenzivky” nebo něco na pár týdnů.
I attend a German course and a Spanish course, but now I need to brush up my English before a business trip, so I'm attending an English course too.
Franto proč nemáš po bruch up předložku on ?
I need to brush up ON my English.
Teda tak to používám já.
http://dictionary.cambridge.org/…sh-up-on-sth
Může být on a nemusí
http://dictionary.cambridge.org/…sh-up-on-sth
Může být on a nemusí
Díky, používám to s on, tak proto.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.