Help for English

Přítomný prostý nebo prubehovy

Navštěvuje on anglicky kurs? Pokud ve větě není časově určení,mám se na činnost dívat jako nyní,prechodne nebo v intervalech?

Takovéhle izolované věty normálně v životě nepotkáte – vždy znáte kontext, z něhož je jasné, zda se bavíte o něčem přechodném, dočasném, nebo o pravidelné činnosti.

Volil bych přítomný prostý. Je to obecný dotaz na zálibu / volnočasovou činnost (podobně třeba “what sport do you play; what places do you visit in Prague…”).
Samozřejmě souhlas s Frantou, připomíná mi to školní rozhovory studentů :)

Můžu se tedy zeptat za určitých okolností Are you attending an English course?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od mufina vložený před 8 lety

Můžu se tedy zeptat za určitých okolností Are you attending an English course?

Kdyby to bylo dočasné, na chvíli. Existují i víkendové “intenzivky” nebo něco na pár týdnů.

I attend a German course and a Spanish course, but now I need to brush up my English before a business trip, so I'm attending an English course too.

Franto, nemyslíte, že by bylo lepší u toho přítomného času prostého použít nějaký frekvenční údaj?
Ve valné většině případů jsem se setkal s průběhovým časem
I'm attending a Spanish course – teď, v této době
I attend a Spanish course every Monday – každé pondělí.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 8 lety

Franto, nemyslíte, že by bylo lepší u toho přítomného času prostého použít nějaký frekvenční údaj?
Ve valné většině případů jsem se setkal s průběhovým časem
I'm attending a Spanish course – teď, v této době
I attend a Spanish course every Monday – každé pondělí.

Takový údaj se použít může, ale nutný není. Samotný čas říká jasně, že jde o pravidelnou trvalou činnost.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 8 lety

Kdyby to bylo dočasné, na chvíli. Existují i víkendové “intenzivky” nebo něco na pár týdnů.

I attend a German course and a Spanish course, but now I need to brush up my English before a business trip, so I'm attending an English course too.

Franto proč nemáš po bruch up předložku on ?

I need to brush up ON my English.

Teda tak to používám já. :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Cheerry vložený před 8 lety

http://dictionary.cambridge.org/…sh-up-on-sth

Může být on a nemusí :)

Díky, používám to s on, tak proto.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.