Prosím co je správně?
We will go on the bus at 6.00 am.
V učebnici ale mám I will go by bus at 6.00 am.
Prosím co je správně?
We will go on the bus at 6.00 am.
V učebnici ale mám I will go by bus at 6.00 am.
be on the bus = být v autobuse
go by bus = jet autobusem
We will be on the bus at 6:00 am. – v 6 hodin budeme v autobuse.
We will go by bus at 6:00 am – v 6 hodin pojedeme autobusem.
Děkuji a jak by se řeklo
Pojedeme naším autobusem.
Já bych řekl:
We will/ are going to/ go by our bus, nebo we will/ are going to/ take our bus.
By our bus nelze,tam se meni ta predlozka,nebo ne?
Abych se přiznal, přesně nerozumím, jak to v té větě myslíte – naším autobusem, tím kterým jezdíme pravidelně, linkou, nebo naším autobusem ve smyslu fyzického autobusu, který vlastním jako soukromý dopravce, nebo společnost?
Go by bus = jet autobusem – bez členu, jako způsob dopravy (příklad uvedený Cheerym)
Se členem se pak mění předložka:
Travel on the bus – cestovat autobusem.
Na spojení by our bus nevidím nic gramaticky závadného, je tam jen navíc zájmeno, ale třeba je to jinak..
Abych se přiznal, přesně nerozumím, jak to v té větě myslíte – naším autobusem, tím kterým jezdíme pravidelně, linkou, nebo naším autobusem ve smyslu fyzického autobusu, který vlastním jako soukromý dopravce, nebo společnost?
Go by bus = jet autobusem – bez členu, jako způsob dopravy (příklad uvedený Cheerym)
Se členem se pak mění předložka:
Travel on the bus – cestovat autobusem.
Na spojení by our bus nevidím nic gramaticky závadného, je tam jen navíc zájmeno, ale třeba je to jinak..
“By our bus” by se opravdu nemělo používat – viz Vazby AT HOME, BY CAR, IN BED….
naším autobusem = on our bus
Aha, takže předložka se mění NEjen při členu, ale i když je uvedeno osobní zájmeno či jméno v přivlastňovacím pádu.
Musím si ten článek ještě projít, díky.
Aha, takže předložka se mění NEjen při členu, ale i když je uvedeno osobní zájmeno či jméno v přivlastňovacím pádu.
Musím si ten článek ještě projít, díky.
Ano, jakýkoli determinátor.
Člen je na úrovni přivlastňovacího “zájmena” (více viz Co jsou to
‘determinátory’ (determiners)).
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.