Díky! Be an item jsem nikdy neslyšela a pošlu to dál .
Komentáře k článku: Slovíčko ITEM
Díky! Be an item jsem nikdy neslyšela a pošlu to dál .
Ahoj,
chtěl bych se zeptat na příkladovou větu
“What three items would you bring with you to a deserted island?”
V článku DESERT vs. DESSERT se píše následující:
pozn.: občas se můžete setkat s výrazem deserted island, který však znamená, že tam někdo bydlel a odešel, což není úplně správný výraz.
A je uvedena následující příkladová věta:
What would you bring on a desert island?
Je tedy spojení “deserted islad” v tomto kontextu správné? A jak je to s předložkami “TO” × “ON” (bring something ON/TO an island)?
Díky moc za případné objasnění!
Ahoj,
chtěl bych se zeptat na příkladovou větu
“What three items would you bring with you to a deserted island?”
V článku DESERT vs. DESSERT se píše následující:
pozn.: občas se můžete setkat s výrazem deserted island, který však znamená, že tam někdo bydlel a odešel, což není úplně správný výraz.
A je uvedena následující příkladová věta:
What would you bring on a desert island?
Je tedy spojení “deserted islad” v tomto kontextu správné? A jak je to s předložkami “TO” × “ON” (bring something ON/TO an island)?
Díky moc za případné objasnění!
V tomto případě lze použít oboje
Šlo by použít zde místo BRING sloveso TAKE s tím ostrovem?
Šlo by použít zde místo BRING sloveso TAKE s tím ostrovem?
O rozdílech viz Pleteme si: take, bring, fetch, carry, hold.
Děkuji, článek jsem si přečetla , ale stále mám pocit, že si něco vezmu směrem TAM NA OSTROV, dala bych TAKE
Děkuji, článek jsem si přečetla , ale stále mám pocit, že si něco vezmu směrem TAM NA OSTROV, dala bych TAKE
To právě záleží na tom, z jakého pohledu si situaci představujete.
TAKE – co si odsud ODNESU, jsem TADY a představuji si, že pojedu TAM na
ostrov
BRING – co si s sebou PŘINESU na ostrov (z domova)
Děkuji za odpověĎ a omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale přeci, když jsem doma nebo nebo tedy na jiném místě, tak ale pořád se jedná o směr TAM ,nebo ne?
Děkuji za odpověĎ a omlouvám se možná za hloupý dotaz, ale přeci, když jsem doma nebo nebo tedy na jiném místě, tak ale pořád se jedná o směr TAM ,nebo ne?
Právě že ne. BRING je bráno z pohledu místa, na které dorazím – tedy SEM. Viz článek, na který jsem odkazoval.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.