Dobrý den , znamená toto spojení totéž co lose heart, tedy ztrácet naději?
Dobrý den , znamená toto spojení totéž co lose heart, tedy ztrácet naději?
Lingea uvádí:
lose heart – klesat na mysli/ ztrácet elán
abandon hope – ztratit naději
mohla bych se zeptat kde jste se díval na Lingee? já se tam také dívala ale tento výraz se mi tam neukázal :/
Mám v pc nainstalovaný elektronický slovník Lingea, když zadáte nějaké slovo k překladu, vyjedou Vám ve spodním okénku také různá spojení.
Aha, tak ten placený bohužel nemám
Určitě Vám doporučuji si ho pořídit, vyplatí se to. V online, neplacených verzích je slovní zásoba omezena a taktéž tam nenajdete další významy a spojení překládaných slovíček.
Zde je recence na elektronický slovník Lingea Lexicon 5:
http://www.helpforenglish.cz/…icky-slovnik
A jaký byste doporučil? velký nebo platinum?
Záleží na tom, kolik do toho budete ochotná investovat.
Osobně si myslím, že Velký slovník úplně postačí a dokáže po
uživatelské stránce uspokojit i ty pokročilé nebo náročnější
Angličtináře.
Kdybych se živil jako překladatel, tak bych asi šel do toho platinového, ale momentálně jsem s velkým slovníkem pro svojí potřebu maximálně spokojen.
Záleží na tom, kolik do toho budete ochotná investovat.
Osobně si myslím, že Velký slovník úplně postačí a dokáže po uživatelské stránce uspokojit i ty pokročilé nebo náročnější Angličtináře.Kdybych se živil jako překladatel, tak bych asi šel do toho platinového, ale momentálně jsem s velkým slovníkem pro svojí potřebu maximálně spokojen.
EDIT:
Jednoznačně doporučuji Platinum verzi – ve Velkém slovníku chybí mnoho
užitečných frází a idiomů, které právě člověk ve
slovníku hledá.
EDIT:
Jednoznačně doporučuji Platinum verzi – ve Velkém slovníku chybí mnoho užitečných frází a idiomů, které právě člověk ve slovníku hledá.
Já o něm přemýšlím už 10 let. :.-)
Já o něm přemýšlím už 10 let. :.-)
Já ho používám už skoro 10 let.
Ve výše zmíněné recenzi je srovnání Platinum a Velkého. Jak počty hesel, tak náhled u hesla speak.
Já taky jednoznačně doporučuju Platinum. Není jen pro překladatele, ale i pro zapálené angličtináře.
Ale je to samozřejmě otázka peněz, je dvakrát dražší.
A mate nekdo zkusenosti se zakoupenim tohoto slovnik v elektronicke podobe mimo stranky Lingey,tudiz levneji pres jine stranky?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.