Help for English

abandon hope

Dobrý den , znamená toto spojení totéž co lose heart, tedy ztrácet naději?

Lingea uvádí:

lose heart – klesat na mysli/ ztrácet elán

abandon hope – ztratit naději

mohla bych se zeptat kde jste se díval na Lingee? já se tam také dívala ale tento výraz se mi tam neukázal :/

Mám v pc nainstalovaný elektronický slovník Lingea, když zadáte nějaké slovo k překladu, vyjedou Vám ve spodním okénku také různá spojení.

Aha, tak ten placený bohužel nemám :-(

Určitě Vám doporučuji si ho pořídit, vyplatí se to. V online, neplacených verzích je slovní zásoba omezena a taktéž tam nenajdete další významy a spojení překládaných slovíček.

Zde je recence na elektronický slovník Lingea Lexicon 5:
http://www.helpforenglish.cz/…icky-slovnik

A jaký byste doporučil? velký nebo platinum?

Záleží na tom, kolik do toho budete ochotná investovat. :-)
Osobně si myslím, že Velký slovník úplně postačí a dokáže po uživatelské stránce uspokojit i ty pokročilé nebo náročnější Angličtináře.

Kdybych se živil jako překladatel, tak bych asi šel do toho platinového, ale momentálně jsem s velkým slovníkem pro svojí potřebu maximálně spokojen.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Josef vložený před 7 lety

Záleží na tom, kolik do toho budete ochotná investovat. :-)
Osobně si myslím, že Velký slovník úplně postačí a dokáže po uživatelské stránce uspokojit i ty pokročilé nebo náročnější Angličtináře.

Kdybych se živil jako překladatel, tak bych asi šel do toho platinového, ale momentálně jsem s velkým slovníkem pro svojí potřebu maximálně spokojen.

EDIT:
Jednoznačně doporučuji Platinum verzi – ve Velkém slovníku chybí mnoho užitečných frází a idiomů, které právě člověk ve slovníku hledá.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 7 lety

EDIT:
Jednoznačně doporučuji Platinum verzi – ve Velkém slovníku chybí mnoho užitečných frází a idiomů, které právě člověk ve slovníku hledá.

Já o něm přemýšlím už 10 let. :.-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od swimmer vložený před 7 lety

Já o něm přemýšlím už 10 let. :.-)

Já ho používám už skoro 10 let. :-)

Ve výše zmíněné recenzi je srovnání Platinum a Velkého. Jak počty hesel, tak náhled u hesla speak.

Já taky jednoznačně doporučuju Platinum. Není jen pro překladatele, ale i pro zapálené angličtináře.

Ale je to samozřejmě otázka peněz, je dvakrát dražší.

A mate nekdo zkusenosti se zakoupenim tohoto slovnik v elektronicke podobe mimo stranky Lingey,tudiz levneji pres jine stranky? :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.