Help for English

příběh v přítomnosti

 

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda jse v angličtině psát příběh v přítomném čase, a který čas budu používat když napíšu:

Něco kolem mě zvoní, a ruší mě ze sna. Budík…? Probudím se a řeknu mu aby už byl zticha. A je klid. Otočím se na bok, že ještě budu spát, ale budík zvoní znovu. Otevřu oči, vstanu a jdu do kuchyně. Sednu si a nasnídám se........

Something is ringing around me and disturbing my dream. Alarm clock…? I wake up and tell him to be quiet. And it’s quiet. I turn to side to sleep again but the alarm clock rings again. I open my eyes, get up and go to the kitchen. I sit down and having breakfast........

Tak trochu nevím jak se v tom orientovat.

Děkuji moc

The alarm clock, tell it to be quiet, turn over on my side, have breakfast

Yes, as in Czech, you can write in the present tense. It's called the dramatic/narra­tive/historic/his­torical present, and the verbs will usually be in the simple (not progressive/con­tinuous) form, so “something rings and disturbs my dream … I turn (over) onto my side to go back to sleep…”. As DM notes, countable nouns need a determiner, so the alarm clock (ten, který mám u postele).

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.