Zdravím, nevíte jak se řekne správně v angličtině spravedlivý muž? Jde řící A fair man ?
A také bych chtěl ujistit ve větě “poslední z posledních”, může to byt takhle: He is last of lasts (men) ?
Zdravím, nevíte jak se řekne správně v angličtině spravedlivý muž? Jde řící A fair man ?
A také bych chtěl ujistit ve větě “poslední z posledních”, může to byt takhle: He is last of lasts (men) ?
Pokud myslíte vyjádření v biblickém smyslu, tak tam se používá
a righteous man
a just man
Druhý dotaz: the last of the last (žádné množné číslo, jsou to přídavná jména)
Pokud myslíte vyjádření v biblickém smyslu, tak tam se používá
a righteous man
a just manDruhý dotaz: the last of the last (žádné množné číslo, jsou to přídavná jména)
díky, a jinak jsem myslel obecně povahově, že je někdo spravedlivý, takže tam platí hádám totéž, s tím, že fair se takhle nepoužívá.
FAIR se použít dá, ale mnohem častější jsou ta slova, která jsem uvedl.
FAIR se použít dá, ale mnohem častější jsou ta slova, která jsem uvedl.
RIGHTEOUS a JUST jsou docela formální slova a ve spojení s člověkem v běžném hovoru nejsou moc běžná. RIGHTEOUS se nejčastěji používá ve spojení s něčím vztekem (či jinými špatnými emocemi) a JUST často třeba v právním kontextu (o trestu, rozhodnutí apod).
FAIR je mnohem běžnější a věty jako “He's a fair guy” slýchám skoro denodenně.
RIGHTEOUS a JUST jsou docela formální slova a ve spojení s člověkem v běžném hovoru nejsou moc běžná. RIGHTEOUS se nejčastěji používá ve spojení s něčím vztekem (či jinými špatnými emocemi) a JUST často třeba v právním kontextu (o trestu, rozhodnutí apod).
FAIR je mnohem běžnější a věty jako “He's a fair guy” slýchám skoro denodenně.
Jistě, a fair guy je v pořádku.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.