Help for English

Spravedlivý + poslední z posledních

Zdravím, nevíte jak se řekne správně v angličtině spravedlivý muž? Jde řící A fair man ?

A také bych chtěl ujistit ve větě “poslední z posledních”, může to byt takhle: He is last of lasts (men) ?

Pokud myslíte vyjádření v biblickém smyslu, tak tam se používá
a righteous man
a just man

Druhý dotaz: the last of the last (žádné množné číslo, jsou to přídavná jména)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 6 lety

Pokud myslíte vyjádření v biblickém smyslu, tak tam se používá
a righteous man
a just man

Druhý dotaz: the last of the last (žádné množné číslo, jsou to přídavná jména)

díky, a jinak jsem myslel obecně povahově, že je někdo spravedlivý, takže tam platí hádám totéž, s tím, že fair se takhle nepoužívá.

FAIR se použít dá, ale mnohem častější jsou ta slova, která jsem uvedl. :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 6 lety

FAIR se použít dá, ale mnohem častější jsou ta slova, která jsem uvedl. :)

RIGHTEOUS a JUST jsou docela formální slova a ve spojení s člověkem v běžném hovoru nejsou moc běžná. RIGHTEOUS se nejčastěji používá ve spojení s něčím vztekem (či jinými špatnými emocemi) a JUST často třeba v právním kontextu (o trestu, rozhodnutí apod).

FAIR je mnohem běžnější a věty jako “He's a fair guy” slýchám skoro denodenně.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Boffin vložený před 6 lety

RIGHTEOUS a JUST jsou docela formální slova a ve spojení s člověkem v běžném hovoru nejsou moc běžná. RIGHTEOUS se nejčastěji používá ve spojení s něčím vztekem (či jinými špatnými emocemi) a JUST často třeba v právním kontextu (o trestu, rozhodnutí apod).

FAIR je mnohem běžnější a věty jako “He's a fair guy” slýchám skoro denodenně.

Jistě, a fair guy je v pořádku.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.