Help for English

Na zavolání

 

Neznáte někdo prosím nějaký podobný ekvivalent v angličtině?

Přemýšlím jak třeba říct:
Nejsem žádný poskok na zavolání.

Předem děkuji.

V určitém smyslu by možná šlo “I'm not an errand boy” (nejsem poskok, nejsem tu od toho, abych vyřizoval něčí záležitosti).

Also: I'm not at your beck and call, I'm not here to do your bidding, (BrE) I'm not your (general) dogsbody, I'm not here (just) to be ordered around. (BrE) I'm not just a skivvy:

Děti jsou dospělé, mají svůj život, manžel mi odešel za jinou. Najednou zůstanete sama a zdá se vám, že nikomu nechybíte. Nechci tak dál žít, musím to vše změnit, přece mám ještě nárok na pěkné věci. Nejsem jenom babi na hlídání, poskok na zavolání.

  • … I'm not just a gran who's here for childminding, at other people's beck and call
  • … I'm not just a gran who's here for childminding, here to do other people's bidding
  • (BrE) … I'm not just a gran who's here for childminding, a (general) dogsbody
  • (BrE) … I'm not just a gran who's here for childminding, a skivvy

Jak vycházet s přítelovo [ sic! ;-) ] puberťákem! [ How to get along with my other half's stroppy teenager ]

… ano, mě to prostě vadí. představte si, že děláte něco doma a přítelovo syn přijde (neslyšela jsem že přišel) a zahalekal kde je táta!! mě prostě naštve že neumí pozdravit. o něco požádat, či poděkovat. prostě jen: dej podej přines. Já mu to netrpím, vždy s úsměvem pronesu zda nezapomněl kouzelné slůvko:-) takže musí znova. jasně že ho to musí prudit, ale nechci být poskok na zavolání.

  • I don't put up with // stand for // tolerate that from him. I always ask him with a smile if he's forgotten the magic word, so he has to say it again. I'm sure it gets up his nose, but I don't want to be at his beck and call // just do his bidding // let him order me around // (BrE) be his dogsbody // (BrE) be his skivvy.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.