Super zpracované, ale děsí mě fakt, že London psal 100 let starým jazykem. Nevím jestli to má cenu číst ne pro zábavu.
Díky za jakoukoli reakci.
George22
Super zpracované, ale děsí mě fakt, že London psal 100 let starým jazykem. Nevím jestli to má cenu číst ne pro zábavu.
Díky za jakoukoli reakci.
George22
Nečetl bych nic co by mě mohlo zmást
kdo si ale je v angličtině dost jistý, tak to může být dost zajímavé. V češtině je také pro určitou skupinu lidí zajímavé přečíst si něco ve staročeštině. Nedávno jsem se setkala s výrazem „Manners maketh man“, má to být citát Williama of Wykeham (1324 – 1404) a to „maketh“ je „old-fashioned form of "makes“. Já jsem se s tím setkala v písničce Englishman in New York, Sting. Možná by mohla existovat kniha zaměřená na old-fashioned language.
je Rollo skutečně nakladatelství? co jsem se letmo dívala, tak se tak jmenoval pes Jacka Londona. Nakladatel byl George Platt Brett, Sr., Macmillan nebo Mills & Boon (rok 1915)
Přesný název je Michal Rollo – viz www.kosmas.cz
aha, tak tady bude asi řeč o metodě, kterou tady prezentují:
Patentovaná metoda Original je postavena na systému souběžného postupného
překladu a několikanásobného opakování všech výrazů, slovíček
i frází. Nová metoda má zajistit nenásilné, nenucené – a tak
zábavné a bezbolestné osvojení slovíček i gramatiky.
Nemám zkušenost, ale snad se vám někdo ozve. Je k tomu i CD, takže třeba
s výslovností vám to pomůže určitě.
nesouvisí ta metoda s „magickou“ angličtinou? Zde se k tomu již vedla
diskuze http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…
k dvojjazyčným verzím jsem diskuzi nenašla, ale byla tu též a nebyla
doporučována
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.