Help for English

Jack London v podání nakladatelství rollo

Super zpracované, ale děsí mě fakt, že London psal 100 let starým jazykem. Nevím jestli to má cenu číst ne pro zábavu.

Díky za jakoukoli reakci.

George22 :-(

Nečetl bych nic co by mě mohlo zmást :-D

kdo si ale je v angličtině dost jistý, tak to může být dost zajímavé. V češtině je také pro určitou skupinu lidí zajímavé přečíst si něco ve staročeštině. Nedávno jsem se setkala s výrazem „Manners maketh man“, má to být citát Williama of Wykeham (1324 – 1404) a to „maketh“ je „old-fashioned form of "makes“. Já jsem se s tím setkala v písničce Englishman in New York, Sting. Možná by mohla existovat kniha zaměřená na old-fashioned language.

je Rollo skutečně nakladatelství? co jsem se letmo dívala, tak se tak jmenoval pes Jacka Londona. Nakladatel byl George Platt Brett, Sr., Macmillan nebo Mills & Boon (rok 1915)

Přesný název je Michal Rollo – viz www.kosmas.cz

aha, tak tady bude asi řeč o metodě, kterou tady prezentují: Patentovaná metoda Original je postavena na systému souběžného postupného překladu a několikanásobného opakování všech výrazů, slovíček i frází. Nová metoda má zajistit nenásilné, nenucené – a tak zábavné a bezbolestné osvojení slovíček i gramatiky.
Nemám zkušenost, ale snad se vám někdo ozve. Je k tomu i CD, takže třeba s výslovností vám to pomůže určitě.

nesouvisí ta metoda s „magickou“ angličtinou? Zde se k tomu již vedla diskuze http://www.helpforenglish.cz/cz/forum/?…
k dvojjazyčným verzím jsem diskuzi nenašla, ale byla tu též a nebyla doporučována

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.