Help for English

AJ - co číst?

 

Ideální je kniha která Vás „chytí a nepustí“.Pokud nemám potřebu číst knihu znovu v češtině pak u ní nevydržím ani v angličtině. Volil bych osvědčeného autora a knihu kterou jsem od něj ještě nečetl nebo knihu kterou si chci užít i v originále.

Moje řeč. Mně se osvědčila Austenová, ideální je sáhnout po originále po delší době od přečtení, aby byl člověk přece jen trochu překvapený (tím pádem motivovaný). Jinak jsem se jí docela prokousávala, Jane Eyre od Bronteové mi připadá jednodušší. Tu jsem zase nejdřív přečetla zjednodušenou, a když jsem zjistila, že to nic není, vrhla jsem se na „doopravdickou“ verzi. Jinak můžu doporučit povídky Roalda Dahla, jsou celkem srozumitelné a čtivé.

Roalda Dahla Flying Solo a Boy jsem nedávno četla, vyloženě jedním dechem, wow :-D

To jsou zrovna jeho dva životopisy. Určitě doporučuji sbírky povídek. Ty jsou ještě čtivější :-)

Someone Like You
Switch Bitch
Henry Sugar
Kiss Kiss

to Marek: k otázce čtení knih v angličtině, které už jsme četli v češtině. My jsme to zrovna nedávno řešili doma, tak nějak jsme zjistili, že některé knížky, které jsme četli před 20ti – 30ti lety se nám už nevybavují obsahově tak dobře a řešili jsme jestli si je člověk má přečíst znova, protože tenkrát se nám děsně líbili nebo někdy si taky myslím, že na některé knihy jsem byla moc mladá a třeba bych je dneska chápala jinak, s tím rozdílem, že teď bychom si je pro změnu dali v angličtině. Ale má to cenu, hlava blbne, prostě zapomíná, je čas se s tím smířit :-) není lepší si vážně přečíst něco jiného?

Poraďte mi prosím s dárkem pro dceru (19).. chtěl bych jí koupit dvě knížky v eng jako dárek… asi nějaké čtivé povídky.. lehčí žánr, né nějakou těžkou intelektuálštinu, toho má na gymplu dost..

Zmiňujete Roalda Dahla – koukal jsem ne englishbooks.cz – zrovna nic z toho tam není… Jsou tam u knížek sice krátké popisy, ale nejsem ji jistý… abych třeba nekoupil dětské pohádky a pod :-D

Tak jestli máte nějaké osobní tipy z toho co jste četli, budu rád a předem díkes..

melychar:

Co třeba Eat Pray Love (Elizabeth Gilbert)? Měla by to být romantická knížka, holky ji čtou asi hodně. Koupí této knihy určitě nic nezkazíš.

V kinech běží stejnojmenný film.

Jen letmo jsem to proběhl a hodně toho od Roalda Dahla mají skladem:

http://www.englishbooks.cz/…edavani.html?…

Ale pozor při výběru. Má i pohádky pro děti i své životopisy a to možná nebude ono.

Ideální je možná koupit jeho „bestku“:

http://www.englishbooks.cz/…ld-dahl.html

Díky moc za rady – no právě, pohádky a životopis válečného letce by asi nebylo úplně ono.. Ta „bestka“ mě také napadla.. Přeci jenom moje eng porozuměni není vždy 100% :oops: a nerad bych koupil nějaké „matematické tabulky“ :-D

Myslím že to bude dobrá kombinace ta bestka + co navrhuje McKay (díkes) Eat Pray Love (Elizabeth Gilbert)

Večer to objednám… dík!

Teda nechci vám do toho moc kecat, ale ze zkušenosti kdy dostávám od příbuzných a některých známých knihy, které mě ani nenapadne otevřít bych doporučovala abyste si se podíval nenápadně po policích s knihami vaší dcery, jaký tam má žánr. :-)

Ale já chci aby jste mi do toho kecali :-D proto to jsem píšu… Tak žánr jsem napsal… povídky… nějaký čtivo pro holky… ne moc červenou knihovnu a zase ne moc intelektualštinu… Takže žánr byl jasný od začátku, tady spíš jsem prosil o výběr konkrétní knihy – jestli zapadá do tohoto rámce protože si těmi komentáři na englishbooks nejsem zcela jistý.. díky své nevalné engl…

To je těžké, každý si pod čtivými povídkami představujeme něco jiného, upřímně já osobně bych knížku Eat Pray Love, nikdy nečetla, ani v 15-ti, ani v 19-ti, ani teď :-), ale je to typická kniha, kterou by mě koupil můj otec, protože by mu to někdo poradil, že tohle přesně holky čtou :-). Povídky můžou být detektivní, já jsem v nác-ti zbožňovala Perryho Masona, sci-fi na těch já ujíždím neustále, fantasy, o zvířatech, kamarádka ujíždí na knihách o koních atd. proto jsem radila nenápadný průlet žánrem co má dcera na poliččce :-). Prostě neřešte to jako, že je to pro holku, ale zkuste zjistit co se jí fakt líbí. Třeba to proberte s dalšími členy rodiny.

Nám se doma osvědčily komiksy od Gaimana (Sandman, nejraději The Doll´s House). Není to sice úplně lehké čtení, ale čteme je všechny (mé dcery 22, 20 a 17 let i já). A mým dcerám (a mně též) se líbí i Adrian Mole a jeho deníky. Všechno mají na EBooks.

Tak k Adrianovi Krtkovi (Mole se mě nepodařilo vyskloňovat vznikl mě z toho moula) se přikláním i já :-).

Edit: Co se týče Roalda Dahla ten je OK ;-).

Díky Lioness ale Vy mi nerozumíte… Já v tom mám jasno (sci-fi, fantasy, zvířata není její šálek čaje). Nechci ani životopisy, romány atd. protože jí chci dát zábavné oddychové čtení.

Mě nejde o určení žánru – já vím co chci – chci lehký čtení – povídky „o životě“ o humorných situacích které autor zažil a pod… něco jako Čapkovy Povídky z jedné a druhé kapsy… Mě jde o ukázání na konkrétní knihu a komentář ano v tom jsou povídky alá Karel Čapek. Abych když to doma vybalím nekoukal že to jsou třeba pohádky – protože jsem špatně porozuměl doprovodnému textu v eng na englishbooks.

haha to je dobré.. Díky Lioness, zasloužila jste se o dárek i když úplně jinak než jste asi zamýšlela
:-D :-D Jak tady vysvětluji že to má být jako Čapek tak mne napadlo se podívat a oni ho mají!!! Takže je rozhodnuto Čapkovy Povídky z kapsy + best of Roalda Dahla

Díky všem za spolupráci

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.