Help for English

To se radši budu dál ....

Ahoj všem.
Potřeboval bych prosím od Vás pomoc s překladem této věty .

Věta:
Hraní počítačových her mi přijde zbytečné. To se radši místo toho budu dál učit anglicky.

Pokusy o překlad:

1. Playing games seems to be useless to me. I prefer keep learning English instead.
  2. Playing games seems to be useless to me. I will rather keep learning English instead.

Kontext.
Dva známí se vedou rozhovor o hraní počítačových her. Optají se mne “A co ty, hraješ nějaké hry ?” A já na to “Nene, hraní PC her mi přijde zbytečné. To se radši místo toho budu dál učit anglicky”. Tedy angličtinu se již učím a věnuji ji volný čas místo hraní her a budu v tom pokračovat dál.

Poradíte mi prosím?
Případně prosím také o informaci, jakými dalšími způsoby lze vyjádřit slovíčko “dál”.

Díky.

1. “to be” bych vyhodil, seems useless úplně stačí
2. PREFER se sem nehodí takto v kombinaci s KEEP, v druhé větě jste měl správnou myšlenku, ale horší provedení (would rather, nikoli will). PREFER má obecný význam, takže to byste mohl použít třeba takto: Playing games seems useless to me, I prefer learning English instead.
3. Ten tón českého “to (už) se radši budu” pěkně vystihuje spojení might as well (I might as well keep learning English)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Daniel Müller vložený před 3 lety

1. “to be” bych vyhodil, seems useless úplně stačí
2. PREFER se sem nehodí takto v kombinaci s KEEP, v druhé větě jste měl správnou myšlenku, ale horší provedení (would rather, nikoli will). PREFER má obecný význam, takže to byste mohl použít třeba takto: Playing games seems useless to me, I prefer learning English instead.
3. Ten tón českého “to (už) se radši budu” pěkně vystihuje spojení might as well (I might as well keep learning English)

Ahoj Dane. Díky moc za vyjádření. Spojení. “Might as well” jsem neznal. To se do té mé věty přesně hodí.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.