Help for English

AJ - co číst?

 

Ale Čapkovy Povídky z jedné a druhé kapsy jsou přeci detektivky :-).

Vy jste ale hroznej protestant :-D Tak jsou většinou detektivní i když většinou tam jde víc o něco jiného než že vrahem je zahradník… :-D Spíš si říkám, jestli to v eng neztratí kouzlo Čapkova vypravěčského umění a používání čj…
Another suggestion please.. :-)

No já jsem vám to nechtěla říkat, ale Čapek je hlavně o češtině :-).

BTW většinou detektivky, no když jsem je četla před 25 lety tak to byly všechno detektivky ;-). Mimochodem kdesi jsem kdysi četla, že byly přirovnávány k povídkám Gilberta Chestertona.

A co Jerome Klapka Jerome? Tři muži ve člunu… Četl jste to někdo?

Původně jste psal, že chcete lehčí žánr.

Dobře se čtou Deníky princezny od Meg Cabot.

Leiah: Díky za tip, kouknul jsem na obsah.. zdá se mi to pro mladší holku než je ta moje – taky to je příběh 14 leté…

Pro všechny : během pátrání jsem narazil na výborný web o knížkách – databáze spisovatelů a popis jejich knih… velmi profesionálně zpracováno! databazeknih.cz

Tak první knihou bude Dahl jak poradil Roman (děkuji) ale s tou druhou tápu… máte ještě někdo nějaké tipy prosím? (povídky, eseje, krátké zápisky z cest a pod. NE sci-fi, mystična a pod)

Můžete taky zkusit databázi www.goodreads.com, ale je to v angličtině.

Díky, už jsem možná našel- komentář na databázeknih.cz k tomu co mne napadlo – Jerome Klapka Tři muži ve člunu vypadá velmi příznivě… (já jsem to nečetl právě..)
Cituji:
Rozmarný příběh tří přátel, kteří se vypraví společně na několikadenní dovolenou po řece Temži, patří ke klasickým dílům světové humoristické literatury. Vyprávění je pestrou směsicí příhod a událostí, které je po dobu této svérázné výpravy potkávají na palubě jejich člunu i v pobřežních hospůdkách. Autor používá klidný, suchý humor, s jehož pomocí odhaluje lidské slabosti, návyky a zlozvyky a velebí přátelskou solidaritou a touhou po dobrodružství.

Mají to na englishbooks.cz a třeba výše uvedené bude i pro někoho dalšího dobrým tipem na dárek.

Díky všem a je rozhodnuto (definitivně :-D )

Tohle je možná trošku mimo hrnec (a možná taky ne), ale mám otázku na Romana. Viděl jsem, že zrovna čteš Pan Kaplan má třídu rád. Dá se to číst? Třeba by možná právě tohle mohlo být to, co Melychar hledá. I když už je asi pozdě :-)

No já nevím, je to hodně specifické čtení. Já jsem to teď odložil, protože čtu zrovna něco jiného, ale na goodreads to nemaj v databázi, takže o tom nevíš :-)

Nemůžu říct, že mě to nějak ukrutně baví. Za začátku super, pan Kaplan je opravdu zajímavá figurka…, ale pak už mi to zase tak vtipné nepřijde. Znám teda vtipnější knížky, ale možná na to potřebuji trochu jinou angličtinu, nevím…

Oukej. Díky. Já jen, že tu kdysi někdo psal, že to četl v češtině, a že se mu to líbilo, tak jsem chtěl znát tvůj názor.
BTW: Já myslel, že goodreads má v databázi snad všechno :-)

No jak je vidět tak SKORO všechno :-)

Knihu „Pan Kaplan má třídu rád“ vždy uvádím jako příklad knihy, kde český překlad je mnohem lepší než originál …

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.