Help for English

nutně potřebuji pomoc :-( vubec my to nejde

Potřebuji nutně pomoc nevím jak co mám dělat. Jsem na střední v prváku ve druhaku mam dělat statní maturitu z angličtiny a ja neumím ani základy co se dětcka učí ve čtvrté třídě :-) :oops: Vubec nevím co mam dělat na zakladce jsem to flakal a taky jsme měli učitele co nás nic nenaučil ale ja nevím co mám dělat.

Potřebuji tu angličtinu teď i do školy protože jsme dostaly takovou učitelku kde pořád jenom něco čteme a překladame a furt něco dělame jenže ja se cítím celkem trapně když vubec nic neumím a taky tu angličtinu hodně potřebuji i pro internet kde je plno skvělých stranek ale všechno anglicky a ja potřebuji si je přečíst nutně!!

Ale vubec nevím co mám dělat nějak se mi pořád nechce něco učit najdu si nějaka slovíčka ale nechce se mi to učit protože si myslím že na to prostě nemám ja si to vubec nemužu zapamatova a taky mě to furt nebaví si někde najit slovíčka a teď jak blbec si furt dokola to opakovat a už vubec nevím jak se to mam učit abych uměl i jak se to píše a i jak se to čte.

Ale asi se budu učit jen jak se to píše protože pro překlad stejně potřebuji vědět jak se to píše a když to ve škole špatně přečtu tak se zase nic nestane. Ale problem je i s gramatikou a tyma ruznyma časema to my vubec nejde do hlavi ale na to se asi taky vykašlám protože to pro překlad nepotřebuji abych si něco na netu přečet.

PLS nutně poraďte co mám dělat nebo co vubec ja prostě nevím ja se na to asi vykašlu nebo co.

Nejlépe najít si doučování… a hodně se snažit. Nic lepšího asi neporadím

doučování to bude stát majlant. Co říkáte na online výuku a která by asi tak byla nejlepší a samozřejmě s dobrou cenou ale aby byla dobrá.

j1rka
s tou tvojí maturou to vidím bledě, ledaže by ti ji dali za docházku (i takové lidičky znám).
co se týče slovíček, je to individuální, někdo se je učí rychle a snadno (můj případ) a někdo si je musí pořád dokolečka opakovat. Pokud se je chceš naučit, byť za cenu většího úsilí, tak začni a hned. Jestli si ale myslíš, že se je stejně nenaučíš a že to nemá cenu, zkrátka že si vystačíš na netu se slovíčky, která si najdeš, tak angličtinu neřeš a kup si Translator.
gramatika a slovní zásoba je základ každého jazyka. Jestli se k tomu stavíš negativisticky s tím, že se na to vykašleš, asi ti chybí ta správná motivace, která je důležitým hnacím motorem pro studium.
jestli se chceš umět domluvit, jestli chceš poslouchat anglické písničky nebo filmy a vůbec, jesli se ti angličtina líbí, tak jdi do toho. Jestli si ale vystačíš na netu jen se samotnými slovíčky, tak ti radím – jdi od toho!

tak ja hlavně musím ale udělat tu maturitu ja chci ten slybovaný noťas :-D . Nějak se to musím naučit ale nevím jak mě to hlavně nebaví proto protože mě to pořád nebavý dokola si to opakovat ale to není hlavní ale hlavně nevím jak se mám naučit i vyslovnoet a i jak se to píše a asi nebude stačit vědět jen to jak se to píše. A taky se něco naučím a za par týdnu vubec nevím o co jde.. :-(
Jinak pc translator mate tady nekdo skušenosti ja když jsem překladal anglickou stranku přes http://www.translation-guide.com/…nslators.php?… tak my to přeložilo takovou blbost že to ani nedává smysl.

Jo jinak právě proto že s tou maturitou to taky vydím bledě protože to se nedá stihnout se toho tolik doučit tak i právě proto se my do toho nechce a teď to mám dokonce i potvrzeno :-D

Jinak s kterýma slovíčkama asi tak začít nebo kde nebo co? Abych se neučil blbosti na to asi už není čas se učit slovíčka které my k ničemu nebudou. A čím začít slovíčkama nebo gramatikou nebo čím?

Ale můžeš vyzkoušet doučování třeba od nějakého studenta čtvrtého ročníku, ten si určitě rád přivydělá a základy tě naučit určitě dokáže. Jako student po tobě určitě nebude chtít balík peněz. Když vidím, jak za kolik chudáci studenti mnohdy pracujou na brigádách…

No to je to ja jsem takový málo mluvný :oops: a zas až tak moc se nějak nebavím ale potřeboval bych zjisti něco o víuce online jestli s tím máte někdo zkušenosti a tak.

no a jinak když nad tím tak přemíšlím tak asi se my to bude hodit kromě te maturity tak když se dívám na netu je plno článku ale protože programuji a dělam pc grafiku tak časem bych se tím možná i chtěl živit tak možná bude i ta angličtina třeba a to ještě nemluvím o mistrovství světa ve footbagu pokud bych se tam někdy chtěl podívat tak je tam plno „cizincu“ a neměl bych se jak domluvit. … no asi to bude nezbytnost.

pls moc poraďte s čím začít začít se učit slovíčka nebo co vubec? A jake slovíčka a tak? A co není zase tak moc duležité jelikož už není moc času tak bych se nerad učil blbosti. PLS poraďte.

… těžko říct. Jeden můj kamarád byl na tom s anglinou podobně jako ty a odmaturoval tím způsobem, že vycházel z té nejjednodušší kostry jednotlivých témat. To znamená, že se naučil jednotlivá témata skoro nazpaměť, samozřejmě, že mu tu a tam něco vypadlo, zkrátka mluvil jako dítě na základní škole. No a protože už zkoušející znali jeho kvality, ocenili alespoň tu jeho nesmírnou snahu a nakonec mu tu maturu přiklepli. Musím ale dodat, že až na podzimní termín. Říkal, že měl ještě aspoň prodloužený čas na upevění všech navrčených vět a frází.

Takže asi jediné, co ti můžu poradit, začít s jednotlivými tématy, pěkně postupně. Napiš si nebo někoho popros o co nejsnazší text, tam si barevně podtrhni všechna neznámá slovíčka nebo si je vypiš nebo si jejich český význam nadepiš nad ta anglická a uvidíš, že si je ve větách lépe zapamatuješ, než kdyby ses je bifloval jen tak.

I to je jedna možnost… A pokud se po maturitě budeš chtít na anglinu vrhnout se vším, co k ní neodmyslitelně patří, tak do toho jdi – vytyč si nějaký cíl, důvod, zkrátka něco, proč se chceš učit.

a ja nevím jak to asi tak dlouho trvá ale maturita je někdy ve druhaku to nevím jak to je a ja jsem v prvaku to je dlouha doba ne?
A nevím jak jsi to myslel s tyma tematama nevím totiž jak to konkretně u maturity probíha ja myslel že se to píše a tak že máš nějake jako cvičení kde doblňuješ a překladaš atd. :shock:

A nebo jsi Jirko úplně mimo. Sorry, ale to je můj dojem z tvých komentářů. Od kdy se dělá maturita ve druháku, to nevím. Tvoje I a Y ale taky neodpovídá středoškolákovi, takže bych řekl, že si tady z nás spíš děláš legraci… :-)

:-D :-D :-D

Ne fakt legraci si nedělám děláme ve druháku státní maturitu z jazyků (z angliny a češtiny) vubec si prostě nedělám srandu pomuže my pls teda někdo s čím mám začít a jak se naučit i výslovnost a to jak se to píše…nechápu proč bych si měl dělat srandu :-(

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.