Help for English

Co se děje na HFE

 

23. 11. 2010

– dvě hodiny odpovídání na dotazy a komentáře. To je bohužel vše, co jsem stihl po návratu z práce (úterky jsou obzvláště nadupané, učím na uni až do večera). Samozřejmě jsem taky přidal novou otázku do soutěže.

– připravuji novou soutěž, tentokrát to bude soutěž s Davidem Crystalem. Copak asi bude jako cena? Nebudu ale předbíhat. Kdo jste to neuhodl, nechte se překvapit.

24. 11. 2010

– Ani nevím, proč dnešní zápis dělám. Asi aby tu najednou nechyběl jeden den. Celé dopoledne jsem pracoval na jednom výzkumu, který zítra budeme prezentovat na konferenci v Olomouci a odpoledne vyplnily obyčejné starosti…

– Co se tedo doopravdy událo? Víceméně nic. Oprášil jsem kvíz o svátku Thanksgiving (je nyní vydaný jako nový článek, ale je to ten, co jsem vytvořil před dvěma roky), upravil jsem banner na hlavní stránce a samozřejmě jsem odpovídal na otázky, komentáře apod., i když to jsem dnes taky trochu ošidil.

– zítra se ale můžete těšit na nový Misc Upper test. Patnáct otázeček pro pokročilé. Na jeho dokončení budu pracovat po návratu z Olomouce. Snad. Doufám.

– Užijte si Thanksgiving! :-)

25. 11. 2010

– Včera jsem slíbil testík a už je hotový. Jen jsem k němu ještě nenapsal vysvětlení odpovědí, takže vydání bude až zítra. Omlouvám se. Konference je za mnou, takže snad teď bude trocha času navíc, abych se věnoval Helpu.

– Dva dny jsem pořádně neprocházel komentáře u článků… tak jsem na to dnes vlítnul. I když jsem dal ignorovat články, které jsem nenapsal já, bylo tam několik stránek dotazů a poznámek. Všechno jsem to prolít a na dotazy, které vyžadovaly odpověď jsem se pokusil odpovědět, ale určitě ne na všechny. Je to někdy frustrující, když se mi to ani nevejde do výpisu… potom totiž už nemám šanci ty starší komentáře najít, pokud si článek neotevřu a náhodou si toho nevšimnu. Z toho plyne – pokud píšete komentář či dotaz, na který potřebujete odpověď (a nejedná se o nový článek – nové články, pokud jsou na hlavní stránce, pravidelně kontroluji), používejte raději diskusní fórum.
1) je šance, že vám dříve odpoví někdo jiný
2) při každém novém příspěvku do vlákne se vlákno posune nahoru a já mám tak šanci si to přečíst a případně zareagovat

– Dnes byl dlouhý nadupaný den, jdu si zaběhat a spát, pokračování zítra. :-)

26. 11. 2010

– slíbený test jsem dokončil, dopsal vysvětlivky a pověsil na web.

– zase jsem se konečně dostal k práci na slovníku, provedl jsem revizi cca 50 slov a přidal několik nových.

– pracoval jsem na další objednávce ilustrací pro slovník. To spočívá v tom, že vybírám v databázi slovíčka, která ilustraci nemají a když mi přijde, že se k tomu obrázek hodí, tak to přidám na seznam a popíšu, jak si obrázek představuju. Naše ilustrátorka obrázky většinou do týdne pošle.

– toť vše. Blíží se víkend, a věřím, že bude produktivnější, než posledních pár dní.

27. 11. 2010

– počítač mi značnou část dne okupoval syn a hrál Battle for Middle Earth, takže moje snaha pracovat se moc nesetkala s úspěchem. Ale alespoň pár věcí.

– upravil jsem pár hesel ve slovníku.

– hrál jsem si s otázkou pro dnešní den do soutěže. Už se blíží konec. Napětí stoupá… už se těším na rozdávání seriálů. Netěším se na jejich balení a posílání… formát těch krabic je fakt různej… nejde to jen dát do bublinkový obálky a poslat. :-)

– s Petrem jsme pracovali na úpravách ve WM. Brzy vydáme patch s opravou některých chyb, které zase vylezly na povrch (hlavně padání Metamorphosis, oprava dvou popisků Tisk apod.)

– zase jsem asi hodinu trávil odpovídáním na dotazy a komentáře. Když se dívám zpětně, průměrně napíšu cca 11 komentářů denně plus nějaké příspěvky na fóru. Nejvíce času ale asi zabírá třídění nevhodných komentářů, i když polovinu práce za mě dělá robot. Co nám občas uživatelé píší, to mě dokáže zvednout ze židle.

28. 11. 2010

– snažil jsem se neděli vyplnit NEděláním, a do jisté míry se mi to i dařilo. Ale přesto:

– vydal jsem dva nové okruhy slovní zásoby z učebnice pro CAE a doplnil asi 25 nových slov do slovníku. Počet slov se přehoupl přes další stovku, 15300!

– napsal jsem takový článeček, ale je mezi nevydanými, protože čeká na spuštění ještě jedné takové novinky… snad zítra.

– poslední soutěžní otázka do velké soutěže je vydána a dokonce máme už prvního finalistu. Kolikpak bude letos soutěžících? Nechme se překvapit.

29. 11. 2010

– celý večer trávím nad soutěží… všech 140 příspěvků jsem si okopíroval do textových souborů, aby se mi v nich lépe hledalo. Také jsem si pročítal odpovědi… a pátral po švindlířích… ano, i takoví se našli. Naštěstí se v textových souborech vyhledává moc dobře. Nakonec jsem diskvalifikoval 7 soutěžících… ach jo.

– zpracoval jsem taky přehled odpovědí, aby si soutěžící mohli zkontrolovat, jestli nebyli úplně mimo. No a první finálová otázka už visí na webu. Kdopak asi získá první seriál?

30. 11. 2010

Dlouhý, dlouhý den je za námi a já opět stihl zhruba polovinu toho, co jsem chtěl udělat. Zde je alespoň to, co jsem udělal:

– první finále soutěže je za námi… možná, kdybych si tolik nehrál s animovaným losováním a dalšími „kravinkami“, bylo by toho času hned přes den více. :-)

– s Petrem jsme vydali záplatu programu Word Manager, kde jsme opravili pár drobných chybiček. Už by neměla padat hra Metamorphosis, nemělo by se místo Export zobrazovat Tisk a pod.

– Na diskusním fóru se objevila zcela nová sekce – FORUM GAMES. Několik prvních her jsem tam vložil já, ale kdykoliv na něco zajímavého a zábavného přijdete (zkuste si pro inspiraci vygooglovat FORUM GAMES), můžete hru přidat sami. Tento prvek jsem už nějaký čas chtěl na fóru mít… no, uvidíme, zatím se zdá, že to některé z Vás (nás) baví… tak hurá do toho. :-)

1. 12. 2010

– vyhlášeno druhé finále soutěže… zase jsem si nemohl odpustit nějakou animovanou blbůstku. :-)

– měli jsme pracovní schůzi s Petrem Hudíkem, na které jsme mimo jiné diskutovali i plány pro HFE pro nejbližší dobu. Snad je brzy začneme realizovat. Detaily raději nebudu sdělovat… snad jen to, že máme především v plánu změnit profily uživatelů, opravit vyhledávání ve slovníku a upravit systém vyřazování nevhodných komentářů. Plus další drobnosti.

– vydal jsem informace o připravovaných souběžných třech soutěžích na HFE – to kdyby Vás přestaly ty nekonečné seriály bavit. :-) Vyhrajte si slevu na cambridgskou zkoušku nebo Crystalovu encyklopedii anglického jazyka a nebo stolní hru pro dětičky a celou rodinu.

– vydal jsem recenzi na hru 221b BAKER STREET – je to výborná hra, a dokonce ji hrajeme se synem – ale neumí anglicky, takže hrajeme jen na to, kdo dřív navštíví všechna místa na mapě Londýna… ale líbí se nám to.

– na „Fórumových“ hrách to pěkně žije, to je dobře. Jen si hrajte…a vytvořte samozřejmě i další hry.

2. 12. 2010

– Začal jsem vydávat informace o třech prosincových soutěžích. Dvě již visí na webu, jedna přibude zítra (dnes).

– Víc bohužel nestíhám… nějak se teď valí hodně věcí najednou, nestihl jsem např. ani připravit Upper Test #26. Ach jo. Budu se snažit využít víkend co možná nejpracovněji, což se jistě doma setká s velikým úspěchem :-)

3. 12. 2010

Jak vidíte na hlavní stránce, děje se toho opravdu hodně.

– Vánoce Vánoce přicházejí… nahodil jsem Vánoční režim. :-) Už asi potřetí… ten čas tak letí. I letos se můžete těšit na nějaké nové vánočně laděné věci… písnička bude nová asi jen jedna… tedy zatím se mi podařilo sehnat jen jednu. Už brzy.

– Trička – mám tu nabídku triček, je to narychlo, aby se to stihlo do Vánoc vyrobit a poslat. Proto objednávejte do neděle 5. prosince do cca 16:00. Pokud vše půjde hladce, balíček bude 20. prosince odeslán. POZOR, do nabídky přibyla i dámská mikina. Opravdu doporučuju. Tu bílou se zelenošedým potiskem jsem nechal minule udělat pro manželku a je moc hezká (mluvím o mikině…)

– Nová soutěž s Englishbooks (již avizovaná) již běží. Určitě se zapojte! Dovíte se leccos zajímavého o angličtině. A cena stojí za to.

– Vyhodnotil jsem minisoutěž s online slovníky (vyhrál McKay) a soutěž se Seabase Delta. Vše pět výherců bylo vylosováno a už si vybírají z nabídky cen.

– Losování čtvrtého výherce v seriálové soutěži proběhlo… už jsme v polovině finále. Čekají ještě čtyři seriály!

Na to, že to byl pracovní den, jsem toho stihnul poměrně dost… ale pořád ještě několik věcí visí ve vzduchu…

4. 12. 2010

Moc toho dnes nebylo.

– naše hlavičky jsem opatřil čepičkami (moji a Romanovu) což je asi tak nejdůležitější… :-)

– přidal jsem do slovníku několik desítek slovíček

– Vyhlásil jsem dalšího vítěze… bude mi to rozdávání chybět, až za tři dny skončí soutěž. A do příští času dost.

5. 12. 2010

Dnes opět žádná sláva… přes den jsem měl jiné starosti, večer vyplnily dvě činnosti – vyhodnocení šestého finálového dne velké seriálové soutěže (proč já si ty animace vymýšlím čím dál složitější?) a objednávka triček HFE. Vše ale hotovo.

Přidal jsem několik málo slovíček do slovníčku.

6. 12. 2010

– Soutěž se chýlí ke konci… zbývá poslední otázka. Docela se těším, až si od soutěže odpočinu. :-)

– Přidal jsem do slovníku asi 30 nových obrázků. Petr teď pracuje na přidávání nahrávek, brzy snad budeme mít nástroj na přidání těch tisíců nahrávek, co máme na disku ale ve slovníku ještě nejsou. Ručně bych je přidávat ke každému slovíčku nechtěl. :-)

7. 12. 2010

– Tak, všechny seriály jsou rozdané a já si konečně oddychnu. :-) Ještě je všechny poslat a bude. Letošní soutěž mě moc bavila!

– Celé dopoledne jsem lítal po úřadech a pak jsem až do večera byl v práci, takže práce na HFE nebylo moc. Přidal jsem upoutávku na slavnostní otevření Cambridge centra v Hradci Králové. Pokud nemáte nic jiného v plánu, určitě se přijeďte podívat. Možná se tam někde setkáme.

– podařilo se mi sehnat svolení k uveřejnění dalších vánočních písniček na našem webu. Budou tedy tři nové! Co nejdříve je začnu přidávat.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.