Help for English

téma pro článek

 

Dobry den, netusila jsem, ze se da zamilovat do webovych stranek:-) Dostala jsem se sem pres clanek o vztaznych vetach a pak si jen do listy rozklikala asi milion clanku, protoze na konci kazdeho me vzdycky zaujal nejaky dalsi link. Anglictina me hrozne bavi a vase stranky mi hodne pomahaji, takze dekuji moc:-)

Mam vsak problem s jednim gramatickym jevem a nikde jsem ho tu nenasla, tak doufam, ze jsem jen spatne nehledala. Jedna se o future plans, ale v minulosti. Vazby jako was going to, was due to, was about to, atd. Instintivne jim v textu rozumim, na tom neni nic tezkeho, ale neumim mezi nimi rozlisovat, nevim, kdyz kterou tu vazbu pouzit. Clanek na toto tema by me velmi potesil a pomohl:-)

píšu si, díky, za tip.

Hledám a nemohu najít…článek o slovíčku JUST. Hodně často se s ním setkávám v textech, ale moc si s ním nevím rady. Mám pocit, že má příliš mnoho významů, které závisí na okolnostech. Jestli je tu někde článek o něm, prosím o odkaz. Jestli ne, prosím o článek. :-)

poslední dobou hlavně v seriálech narážím na just one- pouze jeden. Jenže naše učitelka říká, že správně je pouze only one. Ale vídám to čím dál víc. Můžu požádat o vysvětlení?
Předem děkuji

JUST a ONLY jsou v tomto významu synonyma. Nevím, jak může někdo říct, že správně je jen ONLY.

Nevim jestli to tu uz zaznelo ale myslim ze ucitecny clanek by mohl byt o rozdilu v pouzivani ALONG/ALONGSIDE. Tedy alespon ja s tim celkem zapasim..

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.