Help for English

Článek na přání

 

co treba clanek na tema fraze/idiomy, ktere jsou klise (jsou proflakly, sice vseobecne znamy, ale je lepsi se jim vyhnout, aby jste nevypadali jako, ze jste prave prileteli z marsu)

já bych uvítala článek o konkunktivu, pak jsem nenašla ve slovíčkách okruh discrimination (možná špatně koukám) a nějaké info o zkoušce IELTS?

Konjunktiv – určitě, a ty diskriminace myslíte jak?

Chtěla bych Vám poděkovat za kurz Business English.Vyhovuje mi tento styl učení, kdy vyjde článek, z kterého se mám naučit slovíčka, fráze, pak přijdou testy, ve kterých si mohu vyzkoušet znalost slovní zásoby. Nepřemýšleli jste, že by v tomto stylu byla taky nějaká postava, která by řešila každodenní záležitosti – třeba by nakupovala, telefonovala, cestovala, chtěla by se ubytovat v hotelu, objednávala si jídlo v restauraci atd? Ještě jednou Vám děkuji, Vaše stránky jsou skvělé!!!

Dobrý nápad lensy! Snad se jí někdy dočkáme. :)

No já mám v plánu, jak jsem psal v úvodu ke kurzu obchodní angličtiny, i občas odlehčit.
Rozhodně Michael poletí letadlem (na pohovor do UK) a pravděpodobně bude bydlet v hotelu a pak někdy později možná půjde s klientem na obchodní večeři (oběd, snídani) :-)

Ale to je hudba daleké budoucnosti.

Zatím si Michael našel inzerát, na který bude reagovat. Třetí lekce se bude točit kolem životopisů…Ale ještě nás čeká článek o tom, jak psát inzerát (o kterém byla druhá lekce) a pak dva testy, kde budete doplňovat v inzerátu vhodná slova… no je toho hodně :-)

Moc by se hodily slovíčka, fráze a věty k okruhu všemožných sportů.

Mně by se moc hodil nějaký krátký přehled o tom, jak se anglicky dá vyjádřit slovo „značka“ různými způsoby a kdy se který používá (brand, make …). Díky za všechny bezvadné články (které jsou na tomto serveru opravdu všechny)!

Nevím, jestli tu tento námět již někde není, moc toto téma pravidelně nesleduju, ale měl bych návrh na článek o emocích,duševních stavech a charakterových vlastnostech člověka, jak se vyjadřují atd. např: žárlivost, lakota,slabomys­nost, cholerik, sangvinik atd.

Myslím, že by nebyl špatný článek o „hlasech“ (když člověk čte knížku tak tam je např. hoarse, husky …) Dala by se tam i zahrnout i slova jako murmur, mutter atd.
Nebo v angličtině je až překvapující množství slov pro chůzi (amble, stalk, stride…), tak by nebyl špatný takový přehled. Vy máte vždycky ty články moc hezky udělaný, tak myslím, že tohle by se mohlo hodit hodně lidem. :-)

O modálnych slovesách je tu už veľa článkov, ale mňa by potešil a pomohol článok o slovese NEED.

Dobrý nápad.

Angličané stejně jako my se snaží jazyk zjednodušovat, zkracovat, hlavně ve spoken english.
Proto by mě zajímal článek na vynechávání „zbytečných“ slov.
Pokud by to bylo moc obecné, tak by se dalo začít s Vynechání slovesa ‚být‘, které je velice časté.

ano, takový článek mám v plánu.

Narazil jsem ve ST na " předpodmínku" (precondition), vydalo by to na článe(če)k ?:)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.