Help for English

Kindle – zkušenosti, tipy

Co k čtení knížek? Ale asi jsi v současné době spíš na seriály, ne? :)

Do Kindle si lze nechat posílat zdarma český časopis VTM.
http://vtm.zive.cz/…nickych-knih

Co se knížek týče, já knihu prostě musím mít tištěnou, s krásným obalem, musí být na polici… teď sebou např. všude vláčím Stephenovu Kingovu knihu UNDER THE DOME, v hardcoveru, skoro 900 stránek. Nevadí mi to. Neměnil bych.

Prostě ta elektronická forma mě neláká… seriály si taky kupuju na DVD, líbí se mi mít je na orig. diskách, v orig krabičce, hezky na polici. Způsob stáhnout, zkouknout, smazat mě nebere.

Holt jsem v těchto věcech staromódní. :-)

Chápu staromilce :-)
Jsou knihy, které musím mít na poličce. Každou novou u nás přivítám, pěkně ji pohladím a očuchám.
Ale pak je halda knih, které musím přečíst. O většině těch povinných vím, že se k nim už nebudu vracet. A líbí se mi, že ke knihám v angličtině mohu sebou mít slovník a někoho, kdo mi předčítá.
Je milé, že máme tolik možností. Každý si může vybrat, co mu vyhovuje.

Kindle máme doma týden. Taky jsem staromódní, ale byla jsem přehlasovaná. A měním názor. Momentálně čtu Hobita, v pořadí je pár detektivek Agáty Christie, pak trilogie Pán prstenů, Stopařův průvodce Galaxií a pár dalších titulů. Všechno v angličtině. Integrovaný slovník je boží věc.
Tyhle knížky bych si jinak nikdy nekoupila a nepřečetla – mám je všechny v češtině, anglické jsou drahé a není už je kam dávat.

Marek: Docela tě chápu. Některé knížky, které mám buď v hardcover nebo paperback, mají takový hezký obal, a vím, že je nikdy nevyhodím nebo neprodám. Navíc, často si například před spaním listuji v knize a pročítám znovu a znovu oblíbené kapitoly, pasáže.

Čtečku jsem si koupil spíše proto, že je možno stáhnout zdarma knihy, většinou klasiky, na které se už nevztahují autorská práva. A vím, že takové knihy bych si normálně nekoupil. Když ano, po přečtení bych je prodal, protože víckrát by je nečetl.

Kniha ale zůstane vždy knihou, to je pravda.

Čtečku jsem si koupila (ne ale Kindle), ale nakonec jí stejně nepoužívám. Nějak mi to čtení nebaví. Musím v ruce držet knížku, mám ráda i tu vůni lepidla u nových knih, obracení stránek…

Možná vás to nebaví, právě proto, že je není Kindle :)

za 2 roky bude i Kindle zastaralé, jako knížky :-D

Je to Ectaco a vůbec netuším, jaký je rozdíl mezi ní a Kindle. Použití je jednoduché a příjemné, jenže kniha je kniha…

Jenom malý dotázek -kde jste tu čtečku kupovali? Zkoušela jsem na Amazonu (britském i americkém) na kolik by přišla i s poštovným (hodila by se jako dárek) a na obou mi to vyhodilo, že na uvedenou adresu nelze poslat.

To Leiah: já jsem kupovala na americkém Amazonu, na poprvé mi to hodilo stejnou hlášku. Chce to zadat verzi Kindlu, která se jmenuje takto: Kindle 3G Wireless Reading Device, Free 3G + Wi-Fi, 3G Works Globally, Graphite, 6" Display with New E Ink Pearl Technology [Includes USB Cable for Charging. For International Shipment] (podobně to bude i u té verze bez 3G, kopírovala jsem ze své objednávky)

Dík moc

Leiah:

S Amazonem je to trochu složitější. Dříve k nám dodával jen DVD, CD a knihy. Relativně nedávno přidal skoro všechno ostatní, ale má to jeden háček.

Některé zboží dodává přímo Amazon a má to na svém skladě. Jiné věci přeprodává od různých prodejců, ale v katalogu to v podstatě nerozeznáte.

Věci, které mají skladem přímo na Amazonu, většinou dováží i k nám. Věci, které přeprodávají, pak většinou právě do ČR neposílají.

Občas se ale stane, že mají stejný nebo velice podobný produkt jak na skladě u partnera tak u sebe a je třeba hledat :-)

Du si tu hračku objednat,co znamená " This will be a gift"? To že mi to přijde zabalený i s mašlou nebo jak?:)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.