Help for English

Článek na přání

Ahoj, tenhle týden jsme ve škole začali probírat future perfect simple(wll+he­ve+past participle) a future perfect continuous(wi­il+have+been±in­g). Vůbec jsem to nepochopila, kdy se to používá atd. Koukala jsem na vaše stránky a bohužel jsem to tady nikde nenašla :-( (možná že to tu někde je, že se špatně dívám). Mohla bych vás popropisit o nějaký článeček s vysvětlením? Vím že toho máte asi hodně…tak až budete mít chvilku čas a chuť… děkuju :-)

Jéé už sem to našla… promiňte

Mě by se docela líbil článek na téma Jak vysvětlit cestu. Jsem zjistil, že nevím, jak bych někomu popsal cestu, kdyby se mě někdo zeptal. Mám na mysli obraty jako go, turn right… nějaké znám, ale asi bych je chtěl rozšířit.

Ono je těžké se učit ta správná a vhodná slovíčka,která se používají a říkám si jestli byste nemohli založit třeba nějaké wordlisty s nejpoužívanějšími slovíčky pro jednotlivé úrovně. díky

ano, mám v plánu wordlisty – žebříček nejpoužívanějších anglických slov – okruhy nejčastějších anglických slov po 25 slovech. Ještě se k tomu dostat.

Nevím čím to, ale větší problém mi dělá odlišení kdy použít předpřítomný čas a kdy přítomný než kdy použít předpřítomný a kdy minulý. Nešel by udělat ještě nějaký testík na odlišení přítomného + předpřítomného času, nebo klidně i se všemi třemi časy?

Taky bych se chtěl ještě jednou přimluvit za nějaký pokročilejší článek o vazbě There is. Všude to totiž vysvětlují na těch nejzákladnějších příkladech s hmotnýma věcma, ale často se setkávám i s použitím s nějakýma abstraktníma věcma.

Dobrý nápad, o tom THERE IS pro pokročilejší. Co se testíků na předpřítomné a přítomné časy týče, takových už tady máme několik, takových těch mixů minulých, předpřítomných a přítomných. Zkuste testy, co se jmenují ‚intermediate tenses‘ (myslím).

ja by som si zelala aby ste spravili temu letisko :-D a ked uz nie temu tak aspon okruh slovicok dikeeeeeeeeeeeees 8-)

ok.

Chtěla bych poprosit (velmi bych přivítala), kdyby se zde mohl časem objevit článek na téma „Studium, vzdělání, rozdíl mezi vzdělávacími systémy GB x USA …“
Stručně, jasně, jednoduše – tak jak Vy to umíte. :-)
(Inspirovaly mě poslední dva články na téma „Rozdíly mezi britskou a americkou angličtinou“)

Dobrý nápad… snad časem…

Zrovna jsem dočetl pohádku The Star-Child od spisovatele Oscar Wilde a líbí se mi ze všech pohádek od něj asi nejvíce, myslím, že by to byla moc fajn další pohádka na převyprávění.

Díky za tip. Přečtu si a zvážím.

zatím jsem tu našla vše co potřebuju až na listening na úrovni intermediate. V sekci listening je jen 16 poslechů a to ještě většina z nich je elementary :-(

Několik jich najdete v sekci CERTIFIKÁTY.
Bohužel, příprava poslechových testů je náročnější jak technicky, tak finančně. Ale snad tento nedostatek poslechů časem napravíme.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.