Help for English

Co se děje na HFE

 

17. 2. 2011

Tak moje věta ze včerejska se rozhodně nevyplnila. Jediné, co jsem udělal, bylo spuštění HFE rádia. :-) Je to taková blbost, ale na druhou stranu, proč ne. Někdo třeba uvítá, že oblíbené písničky na HFE mu můžou hrát bez klikání a hledání celý den. :-)

Rádio najdete zde:

http://www.live365.com/…ons/marekvit

Běží pětindenní bezplatná zkušební doba, pak uvidíme. Buď zaplatím 14 dolarů a rádio bude hrát celý měsíc a nebo rádio zrušíme.

POZOR: Je tam limit 10 posluchačů najednou. Kdyby Vás to nechtělo pustit dál, musíte počkat.

Dnes se pokusím věnovat se něčemu užitečnému. :-)

18. 2. 2011

Vytvořil jsem další lekci – okruh slovíček z učebnice Objective CAE a tím i doplnil nějakou tu desítku slov do slovníčku na HFE a ve WM.

Vyvěsil jsem ‚soutěž‘ o OXFORD WORD SKILLS. Určitě se zapojte, někomu to pomůže a vy možná vyhrajete.

19. 2. 2011

Víkendový režim (který mi teď přijde, že běží nonstop celý týden, tedy alespoň co se HFE týče) přinesl pouze pár drobností, malé rozšíření slovníku, přidaný okruh slovní zásoby z učebnice pro CAE…

20. 2. 2011

nějak v poslední době nestíhám, dokonce ani psát včas své denní reporty. V neděli se stalo:

Vytvořil jsem další dva okruhy slovní zásoby z učebnice Objective CAE – začal jsem Unit 5. S tím je spojené i rozšíření slovníku o nějakou tu desítku nových slov a nových významů.

S Petrem jsem vydali záplatu programu Word Manager. Byla tam jedna chybka, která několika uživatelům způsobila pád programu při aktualizaci. Nyní by k ní již chocházet nemuselo. Aktuální verze WM je nyní 1.1.240.

Je to už téměř měsíc, co máme profil na Facebook. Za tu dobu máme přes tisíc těch, kterým se naše stránky „líbí“.
Od spuštění profilu na FB jsme si nic moc neslibovali, ale zdá se, že je poměrně hodně uživatelů, kteří k nám přes FB chodí…

Takto vypadá přehled toho, jakým způsobem k nám naši návštěvnící zavítali za poslední měsíc:

google – 176 551 (36%)
přímo – 168 590 (35%)
seznam – 86 242 (18%)
facebook – 9 616 (2%)

Proti googlu či přímým návštěvám je to maličko, ale je vidět, že úplně zbytečné to nebylo.

21. 2. 2011

Dnes jsem musel předčasně ‚sestřelit‘ soutěž o učebnice OXFORD WORD SKILLS. Zájem byl tak velký, že jsme v dotazníku překročili povolený limit počtu respondentů. Kdo jste nestihli, inu… kdo pozdě chodí…

Pracoval jsem na novém testíku pro pokročilejší… vlastně za to můžou tak trochu moji studenti, kteří neprošli předcházející termíny. No co, alespoň z toho vzejde něco dobrého – zítra se můžete těšit na multiple choice test z řady GRAMMAR THEME PARK věnovaný seriálu THE BIG BANG THEORY.

Připravuji pro Vás novou soutěž s Englishbooks. Bude probíhat na přelomu února/března a potěší fanoušky žánru sci-fi. Vyhrát totiž budete moci knihy A. C. Clarka! Více o tom ale v info článku, který snad vydám co nejdříve.

Více jsem toho opět nestihl…

22. 2. 2011

BIG BANG THEORY test již visí, můžete si na něm lámat zoubky… a naučit se slovíčka jako über či abysmal.

Dnes jsem vydal ještě info článek o našem rádiu… říkal jsem si, že když už jsem to na měsíc zaplatil, ať o tom alespoň všichni vědí. :-)

Akce EB Day probíhá ještě do dnešní půlnoci, zbývá tedy jen něco málo přes hodinku. Pokud ještě něco nemáte, objednávejte. :-)

Přepadla mě nějaká chřipka… jdu se odebrat do postele… měl jsem ještě naplánovaných několik věcí, ale bohužel je již dnes nezvládnu.

23. 2. 2011

Dnes jen maličko… vyvěsil jsem info o sci-fi soutěži. Snad Vás zaujme. Kdo má rád sci-fi a ještě vše od A. C. Clarka nečetl, určitě si v nabídce EB vybere.

Dále pracujeme na nových profilech… nyní Petr dodělává některé prvky, na které jste nás navedli ve fázi testování.

24. 2. 2011

Squat. :-) Early bedtime.

25. 2. 2011

Second verse, same as the first. :-)

26. 2. 2011

Přímo na HFE se neudálo nic, celý den jsem trávil spolu s dalšími z Vás v Berouně na setkání fanoušků HFE – Englishbooks Day s City & Guilds.

Myslím, že se akce povedla – zkusili jsme si City and Guilds zkoušky nanečisto, konaly se semináře, nakupovaly se knížky se slevou, vyhrávaly se knížky v tombole a večer se sedělo, jedlo, pilo a povídalo.

Za organizace akce moc děkuji paní Červené z Englishbooks.cz, obchodu, který již několik let sponzoruje chod našich stránek.

27. 2. 2001

Spustil jsem soutěž s A. C. Clarkem, takže se určitě zapojte. Tedy pokud chcete vyhrát knihu tohoto autora dle vlastního výběru.

Vydal jsem mini článek o srazu. Kdo jste byli, pište komentáře!

28. 2. 2011

Na hlavní stránce si možná všimnete podivného banneru. No, s grafickou stránkou si ještě pohraju… ale jde o toto:

Pořád dokola slýchám stejně a stejné chyby… o většině z nich jsme už na stránkách psali, ale je jasné, že ne všichni četli všechny články. Podobnými bannery tedy budu upozorňovat na ty neustále se opakující chyby českých studentů… když Vás to na hlavní stránce trkne, třeba si uvědomíte, že danou chybu děláte také.

Kliknutím na odkaz pod bannerem se dostanete na článek, kde vždy na daný problém v několika větách či příkladech upozorním.

Určitě pište, jak se Vám tento nápad líbí popř tipy na další chybky.

Rád bych každý den (alespoň skoro každý) přidával novou chybu. Ale známe se… tak alespoň několikrát týdně.

1. 3. 2011

Zima končí, jaro je skoro tu… dny by se měly prodlužovat… zdá se mi to a nebo jsou dny stále kratší a kratší?

Den plný shonu a starostí… ale alespoň se mi podařilo přidat další Czenglish alert (jsem rád, že Vás nápad zaujal) a novou otázku na A. C. Clarka. Jinak to bylo spíše takové tu a tam nakouknutí, odpovězení na dotaz, odkliknutí nevhodného komentáře apod.

2. 3. 2011

Kauza Czenglish je snad už vyřešena… teď už snad na nikoho nebudou podprahově působit nesprávné věty a ni je rušit blikání… na hlavní stránce to bliká, na stránce s vysvětlením je jen ta přeškrtnutá varianta.

Pracuji na několika nových věcech, ale nedaří se mi žádná z nich dokončit. Snad v dohledné době. Začal semestr a zase se to točí okolo příprav na hodiny apod.

3. 3. 2011

Hlavním bodem na programu byl make-over vzhledu bannerů a upoutávek na hlavní stránce a podoba článků o Czenglish.

Na hlavní stránce se zmenšily ikonky Facebooku a Twitteru, nezabírají teď tolik místa… kdo chce, ten si je najde, kdo nechce, neruší ho.

Upoutávku na Czenglish Alert jsem posunuj dolů pod menu. Je menší, méně křiklavá a nebliká. Přeškrtnutí jsem volil obyčejné.

Czenglish Alerty začaly vycházet jako samostatné články. Takto můžete psát komentáře k té dané problematice, už se nebude vše kumulovat v jednom článku. Aby na hlavní stránce ale nebylo mezi novými články milion Czenglish Alertů, jsou všechny starší alerty vydané s loňským datem. Najdete je v rubrice Gramatika/Růz­né/Czenglish A­lert.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.