Myslela jsem, že do věty: „Supposing you.................. with us, what would you do?“ můžu doplnit had been nebo were. Ovšem správně je prý buď had come nebo were. Víte někdo, proč nemůže být had been? Děkuji předem:-)
Myslela jsem, že do věty: „Supposing you.................. with us, what would you do?“ můžu doplnit had been nebo were. Ovšem správně je prý buď had come nebo were. Víte někdo, proč nemůže být had been? Děkuji předem:-)
Jde hlavně o to, co si myslíte, že věta znamená. HAD COME / WHAT WOULD YOU DO – mixovaný kondicionál – kdybys býval přišel s námi (teď sem), co bys teď udělal?
WERE / WOULD DO – normální nereálná podmínka, druhý kondicionál – kdybys teď byl s námi, co bys teď udělal.
Co by podle Vás znamenala věta s HAD BEEN?
Aha, možná začínám chápat Já jsem chtěla vyjádřit nereálnou podmínku (proto je vhodné were – ne had been). A ta druhá možnost had come – znamená, kdybys s námi jel – před tím (tím pádem by tu teď byl), co bys teď udělal…
Takže s had been by to vlastně byl nesmysl… asi?
ano, právě. Přesně tak.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.