Help for English

Word Manager

Jo aha, myslel jsem si to, ale občas se mi stane, že mi to jednou program uzná třeba jako CAR POOL a po druhé to chce ve formě CARPOOL, aniž by tam byla zmínka, že to je např Am./Br. angličtina…

některá slova jsou v jednom slovníku tak a v jiném jinak. Nelze se 100% určitostí přiklonit k té ani k té. A ani to myslím není potřeba.

Mám jeden technický dotaz. Počítač, na kterém jsem měl WM nainstalovaný se rozbil a nebude již funkční. Instalační soubor jsem si však zálohoval a sériové číslo také mám. Půjde mi tedy nainstalovat WM na nový počítač?

Mareš: ano, bude možné nainstalovat program WM na nový počítač.

Pokud máte přístup k datům na disku starého počítače, je možné z něj dostat i celý uživatelský profil (včetně vytvořených lekcí a statistiky). Pro více informací nám prosím napište na support@vitware.cz

Děkuji, ne data ze starého disku tam dávat nebudu, však ona trochu opakování neuškodí.

Mám v PC v Excelu udělanou databázi frázových sloves, jsem nucen to všechno kopírovat po jednom, nebo by to šlo nahrát zároveň z toho jednoho souboru, asi těžko že? :-)

Takový import máme v plánu, ale bohužel zatím není.

Nevadí, jde to docela rychle i tak, ale do budoucna by se to určitě hodilo :)

Ještě dotaz: Pracně si dávám do každýho slovíčka příkladovou větu ( v editaci karty) a teď zjištuju, že se mi to při komplexním zkoušení stejně nezobrazí, s tím asi nic neudělám že?

S příkladovými větami se nyní počítá jen při zobrazení informací o slovíčku. Nicméně máme v plánu i další možnosti, ale to až bude mít náš slovníček své vlastní příkladové věty. Je to zatím ve fázi příprav.

Běžná situace: mám puštěný zkoušení slovíček a při zkoušení si třeba spletu 2 slovíčka. Když odliknu enter, abych se podíval co to moje původní znamená, tak mi vyskočí okno, kde se mi to ukáže, ale v téhle části je to dost nestabilní a stačí jeden klik mimo křížek a spadne mi celej WM. Je na to nějaká záplata? mám tuším nejnovější aktualizaci. díky

Takové věci prosím řešte přes Vitware. Zde by měla být diskuse uživatelů programu. Na stránkách Vitware je formulář na ohlášení chyby i případný kontakt na technickou podporu. Prosím napište na support@vitware.cz

Dobrý den, dnes jsem si ojednala WM a chci se zeptat, jestli umí překládat větná spojení nebo jen slovíčka.Děkuji a hezký den, Pája F.

WM uní zkoušet z čehokoliv, co si do programu zadáte. Již obsahuje slovník cca 15000 výrazů (ne vět), ale věty si klidně můžete zadávat také. Jako učitel takové učení moc nedoporučuji, ale pokud Vám to vyhovuje, nic Vám nebrání.

Věty si ale budete muset zadávat včetně překladu, náš program překlad neobsahuje, ani nepřekládá věty automaticky.

Taky tam mám pár vět, takový ty ustálený fráze do formálních dopisů a esejí apod, který se z hlavy moc vymyslet nedají, když člověk chce aby to trošku vypadalo k světu :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.