Help for English

Phrasal Verbs for PET

Kdo máte zkušenosti se zkouškou PET a může mi poradit nebo někam odkázat. V jakém rozsahu by měli studenti znát phrasal verbs ke zkoušce. V testech se vyskytují, ale nevím , jaké a kolik jich děckám „naservírovat“ :-) aby se je naučily. Díky za pomoc. :-D

Nikdo neví??? :-( Pánové Marku a Romane poraďte prosím, když nikdo nic, tak vy určitě víte. Díky :-)

Zkuste REALLY LEARN 100 PHRASAL VERBS od oxfordu. Je to stovka těch nejdůležitějších.

NO nazdar!!!! :-( To do nich nenahustím. Ale mrknu na to.Díky.
Má někdo „zkrácenější“ typ???

není to k phrasal verbs, ale zrovna mi to vběhlo do cesty při hledání něčeho jiného, jsou tam odkazy na listening:

http://learnenglishkids.britishcouncil.org/…ur-listening

http://www.britishcouncil.org/…fy-aug09.htm

tady je i nějaký test k ukázce v předchozím odkazu. Ke konci je text, namluvené jsem to ale nenašla:

http://www.realschule.bayern.de/…3pretest.pdf

Ahoj,
taky chci jít na PET a phrasal verbs se učím z Destination B1, taky jich je tam okolo 100 :?

sto frázových sloves vůbec není špatné… jakýkolvi kratší seznam by myslím byl jen tak „pro legraci“. :-)

Navíc myslím, že některé z té stovky už budou znát. Knížka je ale skvělá v tom, že ta frázová slovesa skutečně učí, každému slovesu je věnována celá lekce, není to tedy jen nějaký seznam a naučte se.

IM: Poslal sem ti zpravicku :-)

Díky všem. Ta knížka je fakt super, opravdu učí. Já jsem měla vždycky jenom nějaké seznamy, a tak. Fakt je, že něco umí aniž by věděli, že to jsou phrasal verbs. Tak jim z toho udělám něco stravitelného. Jsou to ještě děcka (13–15let)tak snad to zvládnou. :-)

Tak zvědavost už mi nedá se nezeptat :-) Z jakých důvodu chtějí Vaši studenti dělat PET? Vůbec tím nechci říct, že by to bylo špatně, spíš naopak, ale jsem překvapená, protože jsem vždycky brala tyto zkoušky jako doklad o úrovni angličtiny kvůli práci nebo studiu na VŠ, což asi nebude jejich případ :-)

Oni už dělali Cambridge zk. na základce, ale ty byly spíš motivační (Movers, Flyers)no a teď si chtějí udělat PET for Schools (což je stejná úroveň jako PET, ale zajímavější pro děti)jako „předzkouška“ pro FCE A protože není časově omezená,jsou už dneska VŠ, které tuto zk. uznávají. (viz databáze na www. British Council)a navíc je to baví. Do „šuplíku“ to určitě není, na vejšku určitě půjdou a někteří chtějí během studia jít na rok do Anglie nebo Ameriky. Tak důvodů je myslím dost. Snad jim to vyjde (snažím se , jak tady vidíte) :-)

Děkuji za odpověď a musím uznat, že v tom věku je ta chuť do jazyků a ještě i zkoušek obdivuhodná. Sama asi půl roku doučuji patnáctiletou sestřenici, která dokonce ve třídě patří mezi „nejlepší“, ale její zájem o angličtinu je snad ještě mizernější než znalosti po 6 letech studia(cvičný test KET napsala na 43%) :?

Já mám to štěstí, že se ZŠ nemám nic společného, takže moje děcka jsou trochu vyjímka a od malička (chodí na angl. už od MŠ) je k tomu vedou také rodiče. Jinak je to spíš jak popisujete vy . Znalosti ze ZŠ jsou opravdu děsné :-( Tak nevím, ale myslím, že to není až tak vina dětí :?

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.