Kdo máte zkušenosti se zkouškou PET a může mi poradit nebo někam odkázat. V jakém rozsahu by měli studenti znát phrasal verbs ke zkoušce. V testech se vyskytují, ale nevím , jaké a kolik jich děckám „naservírovat“ aby se je naučily. Díky za pomoc.
Kdo máte zkušenosti se zkouškou PET a může mi poradit nebo někam odkázat. V jakém rozsahu by měli studenti znát phrasal verbs ke zkoušce. V testech se vyskytují, ale nevím , jaké a kolik jich děckám „naservírovat“ aby se je naučily. Díky za pomoc.
Nikdo neví??? Pánové Marku a Romane poraďte prosím, když nikdo nic, tak vy určitě víte. Díky
Zkuste REALLY LEARN 100 PHRASAL VERBS od oxfordu. Je to stovka těch nejdůležitějších.
NO nazdar!!!!
To do nich nenahustím. Ale mrknu na to.Díky.
Má někdo „zkrácenější“ typ???
není to k phrasal verbs, ale zrovna mi to vběhlo do cesty při hledání něčeho jiného, jsou tam odkazy na listening:
http://learnenglishkids.britishcouncil.org/…ur-listening
http://www.britishcouncil.org/…fy-aug09.htm
tady je i nějaký test k ukázce v předchozím odkazu. Ke konci je text, namluvené jsem to ale nenašla:
Ahoj,
taky chci jít na PET a phrasal verbs se učím z Destination B1, taky jich je
tam okolo 100
sto frázových sloves vůbec není špatné… jakýkolvi kratší seznam by myslím byl jen tak „pro legraci“.
Navíc myslím, že některé z té stovky už budou znát. Knížka je ale skvělá v tom, že ta frázová slovesa skutečně učí, každému slovesu je věnována celá lekce, není to tedy jen nějaký seznam a naučte se.
IM: Poslal sem ti zpravicku
Díky všem. Ta knížka je fakt super, opravdu učí. Já jsem měla vždycky jenom nějaké seznamy, a tak. Fakt je, že něco umí aniž by věděli, že to jsou phrasal verbs. Tak jim z toho udělám něco stravitelného. Jsou to ještě děcka (13–15let)tak snad to zvládnou.
Tak zvědavost už mi nedá se nezeptat Z jakých důvodu chtějí Vaši studenti dělat PET? Vůbec tím nechci říct, že by to bylo špatně, spíš naopak, ale jsem překvapená, protože jsem vždycky brala tyto zkoušky jako doklad o úrovni angličtiny kvůli práci nebo studiu na VŠ, což asi nebude jejich případ
Oni už dělali Cambridge zk. na základce, ale ty byly spíš motivační (Movers, Flyers)no a teď si chtějí udělat PET for Schools (což je stejná úroveň jako PET, ale zajímavější pro děti)jako „předzkouška“ pro FCE A protože není časově omezená,jsou už dneska VŠ, které tuto zk. uznávají. (viz databáze na www. British Council)a navíc je to baví. Do „šuplíku“ to určitě není, na vejšku určitě půjdou a někteří chtějí během studia jít na rok do Anglie nebo Ameriky. Tak důvodů je myslím dost. Snad jim to vyjde (snažím se , jak tady vidíte)
Děkuji za odpověď a musím uznat, že v tom věku je ta chuť do jazyků a ještě i zkoušek obdivuhodná. Sama asi půl roku doučuji patnáctiletou sestřenici, která dokonce ve třídě patří mezi „nejlepší“, ale její zájem o angličtinu je snad ještě mizernější než znalosti po 6 letech studia(cvičný test KET napsala na 43%)
Já mám to štěstí, že se ZŠ nemám nic společného, takže moje děcka jsou trochu vyjímka a od malička (chodí na angl. už od MŠ) je k tomu vedou také rodiče. Jinak je to spíš jak popisujete vy . Znalosti ze ZŠ jsou opravdu děsné Tak nevím, ale myslím, že to není až tak vina dětí
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.