Help for English

Článek na přání

 

Moc by mě potěšila recenze na novou učebnici gramatiky:
Oxford English Grammar Course Intermediate With Answers + ‚Pronounciation for grammar‘ CD-ROM
Autor: Michael Swan, Catherine Walter
ISBN: 9780194420822

Ano, je v poředí. Knihy už mám k orecenzování připravené…

Dobrý den, prosím Vás přidal byste časem nějaký samostatný článeček na slovíčko JUST a ONLY ?? → jejich použití a rozdíly.
Nikde jsem tady nenašel žádný článek.
Předem díky

ano, na seznamu to už visí asi rok… ale nějak jsem se do toho ještě nepustil. Zatím ale doporučím otevřít si (třeba na internetu) výkladový slovník (Oxford, Cambridge…) Tam najdete ke každému slovíčku VŠE. Včetně příkladů apod.

Dobrý den,
hledal jsem, ale nenašel, článek na bankovní téma. Slovíčka jako například trvalý příkaz, peněžní zůstatek, disponibilní zůstatek, účet příjemce atd. a samozřejmě fráze, které se používají v bankovnictví. Hledal jsem tyto výrazy, ale našel jich vždy více a nevím, který mám vybrat, takže jsem samovzdělávání na toto téma vzdal. Bylo by možné něco takového vytvořit? Nebo alespoň tip na nějaký „bankovní“ slovník?
Děkuji moc.

Zdravím, byl by možné napsat článek na0 chytáky typu before X in front of (on by to chyták nebyl, nebýt toho, že before se někdy dá použít i ve výnamu místním a ne jen časovém). Díky

Nikde jsem nenašel článek na téma of X from, mám na mysli něco takového jako zde: http://www.proz.com/…or_from.html

díky

Dobrý den, přál bych si nějaký článek na výslovnost přípony -ing, potažmo samotného „n s ocáskem“ :-D. Díval jsem se do sekce výslovnost a nemělo by to tam být. Jde o to, že už mě vážně irituje, když to lidi čtou /ink/… např I'm going /goink/ … /nathink/…/sam­think/ … asi to není téma na celý článek, ale opravdu to slýchám na každym rohu, tak jestli by na to nešlo nějak upozornit :-) Díky.

je to obsaženo v mém úplně prvním článku o výslovnosti (rok 2005???), kde se píše o TH, NG, W a dalších. Určitě ale máte pravdu, že samostatný článek bude lepší. Celý ten původní článek chci rozkouskovat. Snad v létě.

Mě to taky irituje. :-)

Zdravím a děkuji za vynikající web. Chtěl bych poprosit článek na možná trochu obtížnější téma: filozofická angličtina. Tzn. věnovaná různým slovíčkům/výrazům atd. z oboru filozofie. To by mne potěšilo.

Někde na těchto stránkách jsem nalezl test na výslovnost. Ta výslovnost byla pouze písemná. Bylo by prosím možné udělat stejný test, kde by si to mohl člověk nejdřív poslechnout a potom rozhodnout co je správně? (u těch psaných výslovností si nikdy nejsem jistý, jak je přečíst) Na tomto by se také daly bezvadně procvičovat rozdíly mezi BrE a AmE ve výslovnosti. Díky:-)

Mě by se moc líbila možnost diktátu. Bohužel nevím, jak moc by bylo zpracování náročné, ale byla by to úžasná možnost na procvičování psaná AJ versus výslovnost.

Diktáty budou… je to jedna ze zajímavých novinek, které připravujeme. Zatím uvažujeme o diktátech v rámci našeho software,ale možná něco bude i zde na HFE ve zjednodušené verzi.

Plánujete pokračování článku o elipsách? You know, that's what makes your English sound natural and genuine :-)

Ano, ale plánujeme toho hodně a život je dlouhý… :-)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.