Help for English

CAE červen 2011

Byl jste někdo ve středu na CAE v Praze? Zajímaly by mě vaše názory hlavně na Reading, konkrétně článek o lamách :-D Na chodbě po téhle části snad nebyl nikdo, kdo by na ně nenadával :-D

a za pár hodin mě čeká Speaking, tam se to asi rozsekne :)

Taky jsem byla, po zoufalém speakingu – mojí nejslabší disciplíně, jsem u článku o lamách myslela, že to celé musím vzdát (reading by měl být naopak moje nejsilnější), strávila jsem na tom hodně času, ale myslim si, že jsem to nakonec seředila a poslední část byla naopak snadná.
Nakonec jsem daleko největší problém měla s částí 3 listeningu o filmech, tomu jsem prostě nerozuměla.
Myslím, že CAE neudělám. Hodně štěstí u speakingu, to je hned odbytý.

Tak speaking taky nic moc, docela dlouho jsem váhala v minutovém monologu, z diskuze mám lepší pocit, ale slečna, která byla se mnou byla mnohem lepší. Listening mi nepřišel až tak těžký, nejhorší asi byl článek o archeologii, sice jsem rozuměla, ale nedokázala jsem ty pojmy rozřadit správně do mezer ve větách a pak také poslech toho běžce, měla jsem problém vybrat jen jednu možnost.
U readingu mi taky přišla poslední část o knihách nejlehčí a to jsme s ní vždycky měla problém a pak taky ten o vlacích. Překvapivě to nebylo o slovní zásobě, ale o logice, takže snad to „C“ tam bude, doufám.
Tak držím palce 8-)

To čtení je o logice vždycky hodně, někdy se mi zdá, že až zbytečně. Listening jsme evidentně měly jinou verzi. No, musíme čekat :-(

Jenom vás uklidním, že jsem loni měla ze zkoušky CAE podobné pocity a že jsem to určitě nedala (včetně Speakingu)a nakonec to dopadlo !! Úspěšnost u těhle zkoušek je docela vysoká, tuším že v ČR někde okolo 85%, tak nevěšte hlavu !! :-D Dělali jste computer based a nebo papírovou zkoušku ?

Díky za podporu :-) Já dělala papírovou zkoušku, potřebuju ty papíry mít v ruce, čtení z počítače mi prostě nejde. I testy z netu si radši tisknu :-)
Uvidíme no, už je to přes týden od zkoušky a mám pořád čím dál tím větší pochyby o svém výkonu, tak snad to dopadne tak, jak píšeš ty :-)

Taky díky. to, jaká je úspěšnost celkově, nemá s mým výsledkem nic společného. ale možné je všechno, zase tak beznadějně to u sebe nevidím. jedno vím jistě, tuto úroveń nemám, jazyk je o mluvení a porozumění, nějaký writing je dle mne vedlejší, i když i tak se zkouška dá udělat. jen to pak nemá moc cenu

Tak mám za C!!!!!! S mojí přípravou nepřípravou jsem to nečekala 8-)

cukrokostka: jseš největší borec ;)

no, taky jsem prošla, neuvěřitelně 76, faktem ale je, že já anglicky neumim, znovu se o tom přesvědčuju, protože jsem si našla konverzačního partnera z Britanie, nejsem prostě schopna mluvit… CAE se fakt chlubit nemůžu, nikdo by mi nevěřil
cukrkostka: gratuluju :-)

bzaj: díky a taky velká gratulace!!! Se speakingem jsme na tom podobně. Já moc přemýšlim nad tím, jak něco říct a pak tam stejně dělám chyby. Nejlepší je p ě odhodit zábrany a to mi moc nejde.

Uspesnost 85% to se mi ani nechce verit nebo to mate v Cr nejake zlehcene. Co vim tak tady (Northern Ireland – Portadown Campus) proleze vzdy tak kolem 45%. Ja to mel o chlup rovnych 60% ale mam to. Pristi rock CPE :-D Treba budu mit zase stesti

Jinak bych chtel podekovat autorovi techto stranek jeho testiky hodne pomohly. Takze diky za to.

Zajimava myslenka mr. mood1 – ja myslela ze ty testy jsou po celem svete jednotne, kdyz jsou pripravovany a vyhodnocovany primo v Anglii … silne pochybuju, ze by byly rozdily v obtiznosti :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.