Help for English

Hit the mat

Nevíte někdo, co to znamená, jak to přeložit?

řekl bych, že „jít na kutě“.
Znám to jako HIT THE SACK a tohle bude akorát jiná varianta

a nebo HIT THE HAY

a nebo HIT THE PILLOW

„hit the mat“ is a wrestling term…has nothing to do with going to sleep, AFAIK.

No teda Romane, nic moc, očekával sem aspoň tak 3–4 různý idiomy s timhle významem… :-)

a kdyz jsem s nima neprisel ja, taks to mohl napravit ty sam :P

Jen pro zajímavost přidávám něco o tom wrestlingu, jak napsala američanka.

„Pinfall or submission. A professional wrestler can only win by a pinfall or a submission hold. A referee hits the mat three times with his hand and a "3-count“ is an indicator that the match is over. In a submission move such as the „Sleeper Hold,“ the referee must raise your hand three times in the air. When the wrestler cannot raise his hand on the third try, he loses the match. Additionally, a submission loss is when the pro wrestler „taps out,“ meaning he hits his hand on the ground two or three times giving up to the submission hold. A pinfall or submission is one of the most recognizable rules of professional wrestling."

Stejně by mě zajímalo, jak by se například do češtiny přeložil název show, která se jmenuje HIT THE MAT.

Máte někdo nápad? Díky.

Takže z hlediska toho sportovního termímu, např. box co to tedy přesně znamená?
Když někdo o nějakém zápasníkovi řekne „he hit the mat“ tak tím říká jinak, že dotyčný prohrál?
A nebo je to ukončení zápasu?

spíš takové to odpočítávání, jestli poražený vstane a bude se pokračovat nebo ne.
edit: dívala jsem se video a je to teda fakt konec. Jen by mne zajímalo, jestli ty dotlučené odnášejí na nosítkách a vysypou ke svým fanouškům nebo odejdou po svých 8-)

a co znamena HIT THE GROUND? vickrat som to pocul

dopadnout na zem

hit the ground/floor (=fall to the ground): Try to roll as you hit the ground.

to Američanka: prosím, co znamená AFAIK ? díky :-)

As Far As I Know

chatovací zkratka : pokud vím; podle mých dostupných informací; pokud je mi známo

:-) v následujícím článku najdeš také IM :-) :-) :-)

http://www.helpforenglish.cz/…ne-reci.html

Hezké a odpočinkové prázdniny!

to Fife díky moc :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.